Stiri Tech

Presiunea 5G: încărcare ultra-rapidă, la 125W

16 iul. 2020 2 min

Presiunea 5G: încărcare ultra-rapidă, la 125W

Reading Time: 2 minute

Oppo a lansat oficial noile sale tehnologii de încărcare: încărcătorul ultra-rapid de 125W, dispozitivul pentru încărcare wireless AirVOOC de 65W, încărcătorul SuperVOOC mini portabil de 50W, precum și încărcătorul mini de 110W.

Tehnologia de încărcare rapidă de 125W marchează un nou progres tehnologic în ceea ce privește industria telefoniei mobile. Algoritmul avansat de criptare, precum și stabilizatorii de temperatură permit utilizarea sigură și eficientă a
dispozitivelor de încărcare rapidă. Încărcătorul wireless AirVOOC de 65W permite o încărcare mai rapidă comparativ cu tehnologia de încărcare cu fir.

“Dezvoltarea accelerată a tehnologiei 5G la nivel global și diversificarea din ce în ce mai mare a aplicațiilor cu un consum ridicat de energie, cum ar fi aplicațiile de gaming sau cele de redare video, reprezintă noi provocări în ceea ce privește durata de viață a bateriei telefoanelor mobile și experiența de încărcare a acestora”, a declarat Jeff Zhang, Chief Charging Technology Scientist în cadrul OPPO.

Cerințele 5G

Tehnologia de încărcare rapidă de 125W a OPPO se bazează pe încărcare directă, capabilă să încarce o baterie de 4000mAh până la 41% în doar 5 minute și să o încarce complet la cea mai rapidă viteză, și anume în 20 de minute. Totodată, tehnologia este compatibilă cu protocoalele de încărcare rapidă anterioare SuperVOOC și VOOC și acceptă, de asemenea, protocoalele de masă, inclusiv 65W PD și 125W PPS. 

Pornind de la design-ul tehnic al SuperVOOC, tehnologia de încărcare de 125W a fost supusă unei actualizări  a arhitecturii hardware. Aceasta poate suporta o schemă de încărcare de până la 20V 6.25A, în timp ce proprietățile de
densitate a puterii au fost îmbunătățite pentru a reduce timpul de încărcare, fără a crește însă dimensiunea încărcătorului. Bateria dispune de două celule 6C cu o rată a bateriei și structuri multiple de ultimă generație, tehnologie de tip charge pump și MCU integrat pentru a îmbunătăți eficiența încărcării.

În plus, tehnologia din spatele încărcătorului de 125W a îmbunătățit caracteristicile de siguranță prin adăugarea a 10 senzori de temperatură adiționali care monitorizează statusul încărcării și asigură siguranță maximă în timpul încărcării. Mai mult, platforma utilizează măsuri de protecție împotriva supratensiunilor, cablu Type-C to Type-C, precum și un algoritm de criptare cu rezistență înaltă de până la 128 biți pentru a spori siguranța.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: