Companii Tech

Cum arată primul model electric de la Dacia

03/03/2020 2 min read

Cum arată primul model electric de la Dacia

Reading Time: 2 minute

Se numește Dacia Spring și prefigurează primul model 100% electric al mărcii românești, o mașină din clasa mini care va fi lansată în 2021.

Spring ar fi trebuit să fie prezenta la Salonul Auto de la Geneva, care a fost însă anulat din cauza epidemiei de coronavirus.

Dacia Spring electric prefigurează un model din segmentul mini cu 5 uși și 4 locuri, care va avea o autonomie de circa 200 km conform normelor WLTP. La nivel de design, partea din față aduce a Duster, iar cea din spate pare inspirată de Sandero. Conceptul este însă mai scurt cu 34 cm decât Sandero, având o lungime de 3,73 metri.

Compania nu a oferit detalii despre capacitatea bateriei sau despre motorizare, punând accentul deocamdată pe aspectul exterior al modelului. Farurile LED din față au fost împărțite în două niveluri: o linie orizontală în partea superioară și o serie de elemente grafice integrate în bara de protecție. În spate, cele 4 blocuri optice 100% LED, formează un dublu Y, care vor reprezenta viitoarea identitate luminoasă a modelelor Dacia.

Potrivit companiei, Dacia Spring nu se adresează doar clienților individuali, ci este potrivită și pentru flotele de vehicule în car-sharing. Versiunea de serie va fi propusă așadar și pe această piață, în care Grupul Renault este deja angajat cu cea mai mare flotă de vehicule în car-sharing din Europa (7.800 de mașini ZOE, Kangoo Z.E. și Twizy).

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă