Antreprenori by eMAG BizRemote by certSIGN Finanțe Stiri

Prima platformă din România care facilitează tranzacțiile între companiile antreprenoriale și fondurile de investiții

24 sept. 2020 2 min

Prima platformă din România care facilitează tranzacțiile între companiile antreprenoriale și fondurile de investiții

Reading Time: 2 minute

Path-Finder Corporate Finance lansează Path2Capital, prima platformă din România care facilitează tranzacțiile între companiile antreprenoriale și fondurile de investiții.

Platforma își propune să creeze o punte de legătură între companiile antreprenoriale aflate în faza de creștere și investitorii financiari. Pentru început platforma va promova companii din România care au potențial de a atrage un fond de investiții în structura actionariatului, în vederea accelerării creșterii sau întăririi poziției financiare, anunță compania, într-un comunicat de presă.

“Este un moment propice pentru a lansa această platformă, având în vedere contextul dificil din piață și nevoia în creștere de capital. La sfârșitul anului trecut prognozam că va urma o criză în piață financiară; iată că ne aflam într-o criză determinată de un factor neobișnuit, dar care are impact profund la nivel economic. Iar firmele antreprenoriale locale, mult mai vulnerabile prin natura lor, pot să deschidă acum noi uși spre variante de finanțare pe care poate că nu le-au cunoscut sau nu le-au luat anterior în considerare”, spune Ruxandra Pietreanu, Managing Director, Path-Finder Corporate Finance.

În segmentul tranzacțiilor cu fonduri de investiții, când se evaluează oportunitatea listării unei companii pe platformă, sunt avute în vedere aceleași criterii pe care le urmăresc fondurile: companiile să aibă un istoric de minim 2-3 ani, o cifră de afaceri de minim 500.000 Euro, produse sau servicii foarte bune, dorință și potențial de creștere și o echipă de management performantă.

Cum funcționează Path2Capital? Pentru fiecare companie înregistrată pe platformă se realizează un scurt profil (teaser), care va fi apoi promovat către investitorii financiari cărora li se potrivește profilul respectiv. De regulă, fiecare fond de investiții are anumite criterii de investiție – țări și sectoare în care poate investi, sume minime și maxime, tip de tranzacție –  de care se tine cont în realizarea matching-ului. 

În plus, platforma  nu se va limita doar la intermedierea tranzacțiilor, ci va pune accent pe educarea antreprenorilor și pe pregătirea companiilor înaintea intrării într-o tranzacție, precum și pe acordarea de servicii de consultanță pe tot parcursul procesului, astfel încât să se maximizeze șansele de închidere a tranzacțiilor demarate prin intermediul Path2Capital.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: