Companii Stiri

Programul “Hai la Olimpiadă!” se extinde

21 sept. 2016 2 min

Programul “Hai la Olimpiadă!” se extinde

Reading Time: 2 minute

Programul “Hai la Olimpiadă!” își extinde rețeaua și ajunge în acest an școlar la un număr de 20 de centre gratuite în 10 orașe din toată țara.

Începând cu luna octombrie, pe lângă redeschiderea centrelor deja existente din Brașov, București, Buzău, Constanța, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara, se vor deschide centre noi de performanță și în Baia Mare (Matematică), Oradea (Fizică) și Piatra Neamț (Matematică, Informatică și Fizică). Totodată, Timișoara, pe lângă centrele de pregătire la Matematică și Informatică, va avea și un centru de pregătire la Fizică

”Cursurile în centre sunt gratuite și, pentru a putea participa la aceste cursuri, elevii cu cele mai bune rezultate la concursurile școlare participă la o testare. În acest an școlar, suntem prezenți în 10 orașe și ne-am propus ca, până în 2020, să avem astfel de centre în cel puțin 30 de orașe din țară și să ajungem la cel puțin 5.000 de copiii care pot și vor să se pregătească la un nivel peste medie”, a declarat Tudor Vlad, Președintele Fundația eMAG pentru Educație.

”Ne bucurăm să susținem, prin programul ‘Hai la Olimpiadă!’, copiii și tinerii care vor să facă performanță. Vom continua să fim alături de ei prin finanțarea centrelor gratuite de pregătire la Matematică, Informatică și Fizică. Suntem mândri să investim în pasiunea și în dorința de a obține rezultate deosebite ale copiilor și tinerilor care vor fi liderii de mâine ai României”, a declarat și Ionuț Stanimir, Directorul de Comunicare al BCR.

Elevii din București care au rezultate bune atât la Informatică sau la Fizică, cât și la concursurile școlare își pot duce pasiunea la următorul nivel și se pot înscrie online – http://hailaolimpiada.ro/inscriere/ – la testările pentru selecția în centrele de pregătire pentru performanță „Hai la Olimpiadă!”.

Data, ora și locația testărilor la Informatică și Fizică vor fi actualizate permanent pe pagina oficială a „Hai la Olimpiadă!” – http://hailaolimpiada.ro/news/se-redeschid-centrele-gratuite-de-pregatire-hai-la-olimpiada/.

”Hai la Olimpiadă!” este un program inițiat de Fundația eMAG în 2012, în cadrul căruia sunt susținuți elevii și profesorii care îi pregătesc să facă performanță la Matematică, Informatică și Fizică. Din 2014, BCR a devenit partener al programului, sprijinind centrele de performanță și cele mai importante concursuri pentru elevi.

În anul școlar 2015-2016, 1.882 de elevi s-au pregătit săptămânal în centrele de performanță din București, Constanța, Buzău, Iași, Brașov, Cluj și Timișoara, sub îndrumarea a 154 de profesori.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: