Antreprenori by eMAG Stiri

Primele vizite Antreprenoresti

25 iul. 2016 2 min

Primele vizite Antreprenoresti

Reading Time: 2 minute

Antreprenoresti – Adopta un Sat porneste în primul tur de vizite al comunelor preselectate: Boteni, Corbi, Priboieni, Schitu-Golesti (AG), Cocorastii Mislii (PH) si Odai (VL).

Echipa Antreprenoresti-Adopta un Sat porneste în primul tur de vizite al comunelor preselectate in prima faza a proiectului, din judetele Arges, Dambovita, Prahova si Valcea. Turul dureaza trei zile si va include sase comune preselectate din cele peste 30 de înscrieri de la primul evenimentul regional Antreprenoresti, din 14 iunie, de la Pitesti. În prima zi a turului, 25 iulie, echipa Antreprenoresti va intalni gospodarii din comuna Priboieni (AG) si din satul Odai, comuna Calinesti (VL), urmand ca marti, 26 iulie, turul sa continue în comunele Boteni si Corbi, ambele din judetul Arges. Ultima zi, miercuri, 27 iulie, este dedicata vizitarii obiectivelor propuse de reprezentantii locali ai comunelor Schitu-Golesti (AG) si Cocorastii Mislii (PH).  

Echipa Antreprenoresti urmareste sa observe potentialul local al comunelor vizitate si sa interactioneze direct cu gospodarii care doresc sa dezvolte economia în comunele lor.

Antreprenorii din Romanian Business Leaders (RBL) vor avea ca obiectiv identificarea potentialului existent si înca neutilizat de respectivele comunitati pentru a putea veni în sprijinul lor cu expertiza in dezvoltarea de strategii si planuri de dezvoltare economica. 

Pentru comunele din judetele Arges, Dambovita, Prahova si Valcea, proiectul Antreprenoresti este in penultima faza, dupa care urmeaza selectia finala. Programul vizitelor a fost pregatit impreuna cu reprezentantii locali.

Criteriile care stau la baza preselectiei sunt: curba demografica –numarul tinerilor sa fie in media demografica a tarii, potentialul economic local si interesul liderilor locali.

Pentru detalii si informatii referitoare la programul turului si la proiect, cei intresati pot scrie la adresa de e-mail antreprenoresti@rbls.ro sau pot suna la telefon 0721 883 123 (Liliana Geru, Manager Proiect Antreprenoresti-Adopta un Sat).

Proiectul Antreprenoresti, initiativa aparuta spontan la Summit-ul RBL din 2016, isi propune sa creeze strategii de dezvoltare viabile pentru perioada 2017- 2020 pentru minim zece comune selectate. Concret, proiectul urmareste sa produca rezultate palpabile si replicabile în comunitatile rurale din Romania, prin transfer de know-how specific (fonduri europene, management, schimb de experienta etc.), mentorat pentru antreprenori si administratie locala si prin identificarea potentialului local de dezvoltare economica. 

Echipa Antreprenoresti-Adopta un Sat inseamna: Felix Daniliuc- Raiffeisen Leasing, Mihai Marcu – MedLife, Sorin Ignat – Banca Transilvania, Felix Tatatu – GMP Grup, Alexandru Potor – FNGAL, Felix Patrascanu – FAN Courier,  Ioana Traista – Fundatia PACT, Gabriel Istoc – B-team Consult and Services, Laura Popa – FNTM si alti antreprenori.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: