Companii Stiri

Primul parteneriat între UBER și o universitate românească

17 mai 2017 < 1 min

Primul parteneriat între UBER și o universitate românească

Reading Time: < 1 minut

UBER și Universitatea Babeș-Bolyai, prin Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, au semnat un parteneriat pentru dezvoltarea economiei digitale și colaborative în România. Acesta este primul parteneriat încheiat de companie cu o universitate din România, peste tot în lume, colaborează cu universități de prestigiu, precum University of California – Berkeley, Harvard University sau Yale University.

Cadrele didactice și studenții Facultății de Științe Economice şi Gestiunea Afacerilor vor participa în proiecte de cercetare susținute de UBER, menite să analizeze impactul și potențialul acestui domeniu nou asupra consumatorilor și economiei locale, urmând ca lucrările să fie făcute publice în lunile următoare.

Universitatea Babeş-Bolyai are în prezent aproximativ 40.000 studenți înmatriculați la programe de studii de nivel licență, masterat sau doctorat în anul universitar 2016-2017.

Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) este parte a Universității Babeș-Bolyai (UBB) din 1961, fiind înființată inițial ca o instituție independentă în 1920. Astăzi, FSEGA este cea mai mare facultate din România, circa 7.000 de studenți fiind înmatriculați la programe de studii de nivel licență, masterat sau doctorat în anul universitar 2016-2017.

Compania Uber a fost fondată în 2009 în SUA. În prezent, UBER are la activ peste un miliard de curse. Din februarie 2015, serviciile Uber sunt disponbile şi în România, în Bucureşti și, din 2016 și la Cluj, Brașov și Timișoara.

 Credit foto: © Bigapplestock | Dreamstime.com

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: