Stiri

Romania nu ramane fara gaze

16 iun. 2014 < 1 min

Romania nu ramane fara gaze

Reading Time: < 1 minut

Conflictul care se desfasoara foarte aproape de noi are efecte economice dramatice nu numai pentru cei implicati, avand in vedere tensiunile dintre insurgenti si armata in Ucraina, dar si sanctiunile economice pentru Rusia, dar si indirect pentru vecini si chiar pentru statele din Europa. Un asemenea efect este alimentarea cu gaze, avand in vedere ca Rusia este principalul exportator de gaze naturale pentru majoritatea Europei.

Guvernul Romaniei ne asigura insa ca nu vor exista probleme in alimentarea cu gaze a populatiei, chiar in contextul sistarii livrarilor de gaze rusesti spre Ucraina.

 “Am avut, impreuna cu operatorul de transport gaze naturale, Transgaz Medias, o analiza a situatiei, iar, din datele primite, rezulta ca avem deja stocate peste 1,4 miliarde de metri cubi de gaze naturale. Mai mult, in ultima luna si, inclusiv, in prezent, productia interna a Romaniei depaseste consumul national, ceea ce ne ajuta foarte mult. Si, sa nu uitam, ca vin luni de vara, in care consumul scade natural”, a declarat Razvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie.

Departamentul pentru Energie a elaborat un plan de masuri pe care-l va implementa daca va fi cazul ca situatia de conflict dintre Rusia si Ucraina sa se prelungeasca.

“Guvernul da asigurari ca o problema in alimentarea cu gaze naturale a populatiei din Romania este exclusa nu numai acum, dar si in lunile de iarna. Dar, cu toate acestea, speram ca aceasta disputa dintre Rusia si Ucraina pe tema gazelor sa se solutioneze cat mai rapid”, a adaugat Razvan Nicolescu.

Tocmai de aceea, ministrul delegat pentru Energie a solicitat Comisiei Europene sa se implice in calitate de mediator in solutionarea rapida a acestui diferend. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: