Lifestyle Stiri

Principele Radu si Principesa Maria, invitati de onoare la Finala Circuitului Salonul Calului

29 sept. 2015 2 min

Principele Radu si Principesa Maria, invitati de onoare la Finala Circuitului Salonul Calului

Reading Time: 2 minute

Finala Circuitului Salonul Calului, cel mai complex eveniment ecvestru s-a desfasurat in perioada 24 – 27 septembrie, la clubul Equestria din Tancabesti, iar publicul participant s-a bucurat de o competitie sportiva stransa care a inclus 15 probe de sarituri peste obstacole, dar si de un spectacol nocturn ecvestru frumos si elegant – Seara Cailor. La Finala Salonul Calului au participat si Altetele Lor Regale Principele Radu si Principesa Maria, precum si Maria Basescu, o pasionata si sustinatoare a echitatiei.

Etapa finala a evenimentului s-a remarcat printr-o structura complexa, probele de sarituri peste obstacole fiind dedicate atat cailor experimentati si sportivilor seniori, cat si cailor tineri si sportivilor junori, amatori si debutanti. In cadrul competitiei, pe langa alte probe interesante, spectatorii au putut urmari doua probe de show, „Ride & Bike” si „Parcursul American”, dar si doua probe extrem de dificile, Trofeul Jockey Club si Finala Campionatului National de Forta.

Finala Circuitului Salonul Calului, photo credit Cristina Ciunga (4)

Membrii Familiei Regale s-au alaturat pasionatilor de echitatie si au sustinut cuplurile inscrise in competitie, participand la doua probe din cadrul Finalei Circuitului Salonul Calului. La festivitate a participat si Maria Basescu, oferind cupe si medalii castigatorilor. Efortul depus de caii si sportivii inscrisi la ultima etapa a fost recompensat cu premii in valoare de 53.000, premiile totale pentru intregul circuit ajungand la 150.000 lei.   

Pe langa probele sportive, Finala Circuitului Salonul Calului a cuprins si un show ecvestru nocturn, Seara Cailor, prezentat sub titlul „Mic si mare – sus, calare!”, in care copiii si adultii au demonstrat ca pasiunea nu are varsta. Sambata, 26 septembrie, publicul a patruns in lumea fascinanta a echitatiei, urmarind un spectacol care imbina diamismul acestui sport cu eleganta si rafinamentul specific. Programul a fost deschis de o proba inedita de sarituri peste obstacole, tip stafeta, in care sportivii au fost deghizati in persoanje celebre. Seara Cailor a continuat cu un moment distractiv avand ca personaje principale un cal si un ponei inaripat, progresie de dresaj sportiv pe muzica cu o amazoana si un copil, momente de dresaj si acrobatii cu actorul Denis Stefan, demonstratii de atelaje si mini-atelaje cu ponei si un numar de Dresura de Inalta Scoala, pe ritmuri spaniole.Seara Cailor, Photo credit Cristina Ciunga (1)

Pe parcusul Finalei Circuitului Salonul Calului, publicul a putut admira o expozitie de tablouri cu teme ecvestre, semnata de pictorul Dominic – Petru Virtosu. In plus, pentru a surprinde atmosfera de competitie si energia spectaculoasa a miscarilor acestor animale, artistul a pictat live chiar in timpul evenimentului.

Sponsorii evenimentului sunt: Clinica Oftalmologica Oculus, Jockey Club Roman, Friedrich Wilhelm Raiffeisen, CAIMMO, Farmexpert.

Parteneri: Federatia Ecvestra Romana, Federatia Ecvestra Internationala, Romsilva Regia Nationala a Padurilor, Crama Averesti, XTB, Corona Garden, Help Net, Pegas.

Partenerii media ai evenimentului: TVR, Europa FM, Radio Romania Actualitati, Revista Biz, Beau Monde, Casa Lux, Auto Motor si Sport, The Art of Living, City Compass, Romania-Insider.com, Cavaleria.ro, Orasulm.eu, Sportsbusiness.ro, Urbankid.ro, SensoTV.ro, Horse TV, TriptoRomania.ro, RaluCalatoreste.ro.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: