Finanțe Stiri

ProCredit Bank acorda IMM-urilor credite cu dobanda redusa la jumatate

11 mai 2015 2 min

ProCredit Bank acorda IMM-urilor credite cu dobanda redusa la jumatate

Reading Time: 2 minute

ProCredit Bank a acordat IMM-urilor credite JEREMIE in valoare de peste 10 milioane de euro in moneda europeana si de alte 10 milioane de euro acordate in moneda nationala, de la data semnarii primului acord cu Fondul European de Investitii, in decembrie 2013. ProCredit Bank este una dintre putinele banci din România ce ofera astfel de solutii financiare pentru IMM-uri, putând acorda in continuare credite JEREMIE in valoare de aproximativ 12 milioane de euro, pâna la sfârsitul anului curent, anunta banca intr-un comunicat de presa.

Aceste imprumuturi pot fi accesate de catre intreprinderile mici si mijlocii pentru investitii si pentru finantarea activitatii curente pe termen scurt si mediu. Creditele JEREMIE sunt acordate in conditii preferentiale, cu o dobânda partial subventionata, redusa cu 50% fata de nivelul standard, ca si comisioanele aferente, si cu cerinte reduse de garantii.

„Prin continuarea acordarii de imprumuturi prin programul JEREMIE, ProCredit Bank vine in sprijinul intreprinderilor mici si mijlocii, la fel ca in toti cei 13 ani de activitate ai institutiei. Sumele disbursate pâna acum prin intermediul programului JEREMIE reprezinta o dovada a susţinerii pe care o acordam pentru dezvoltarea sectorului local al IMM-urilor, cât si a interesului antreprenorilor de a isi dezvolta activitatea pe care o desfasoara”, a declarat Katerina Butnaru, Sef Departament Clienti Persoane Juridice in cadrul ProCredit Bank, in comunicat.
Aceasta finantare beneficiaza de sprijin in baza unui program operational sectorial co-finantat de Fonduri Structurale ale Uniunii Europene prin intermediul iniţiativei JEREMIE. In mod specific, initiativa JEREMIE este implementata in România in cadrul Programului Operational Sectorial „Cresterea Competitivatii Economice”, cu fonduri puse la dispoziţie de Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Al doilea acord dintre ProCredit Bank si Fondul European de Investitii, referitor la creditele JEREMIE acordate in lei, a fost incheiat in octombrie 2014, ca parte a programului pentru Competitivitate si Inovare al Uniunii Europene.

JEREMIE („Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises”) este o iniţiativa comuna a Comisiei Europene (Direcţia Generala Politici Regionale) şi a Bancii Europene de Investiţii (din care face parte Fondul European de Investiţii), care are ca obiectiv imbunataţirea accesului la finanţare pentru IMM-urile din Uniunea Europeana in cadrul Fondurilor Structurale pentru perioada 2007-2013. JEREMIE permite Statelor Membre şi Regiunilor sa dedice resurse nationale şi din fonduri structurale pentru a crea fonduri de participare („holding funds”) care sa poata finanţa IMM-urile intr-un mod flexibil şi inovator. Noua iniţiativa urmareşte dezvoltarea şi incurajarea antreprenoriatului in Uniunea Europeana.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: