Business Companii Stiri

Producătorul de hârtie igienico-sanitară, Elfi, investește în panouri fotovoltaice

10 ian. 2022 2 min

Producătorul de hârtie igienico-sanitară, Elfi, investește în panouri fotovoltaice

Reading Time: 2 minute

Elfi, unul dintre cei mai importanți producători de hârtie igienico-sanitară din România, a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri estimată la 30.000.000 lei, iar pentru anul 2022 compania vizează investiții în zona logistică și în eficientizarea procesului de producție.

Începutul anului 2022 va fi marcat de finalizarea proiectului pentru instalarea de panouri fotovoltaice la fabrica din localitatea Albota, județul Argeș, având ca țintă asigurarea a 20% din consumul de energie electrică.

„Contextul pandemic a venit și cu efecte pozitive asupra comportamentului consumatorilor, făcându-i pe aceștia mai responsabili, ducând la o reducere a risipei de produse achiziționate și la creșterea preferinței pentru produse autohtone. Comerțul online a crescut, tot mai mulți români orientându-se spre acest segment de piață. În medie, lunar, o familie alocă între 40 și 70 lei pentru achiziționarea de produse precum hârtie igienică, prosoape de hârtie sau șervețele.” – a declarat Adrian Constantin, Director General Elfi.

Impactul pandemiei

Dezvoltarea afacerii Elfi a continuat și în 2021, prin creșterea vânzărilor către clienții deja existenți și adăugarea de noi clienți în portofoliu. În prima jumătate a anului compania a înregistrat afaceri de 15.000.000 lei, cu o creștere de aproape 20% față de primele 6 luni din 2020. Elfi își propune menținerea trendului ascendent și în 2022 estimează o majorare de aproximativ 20% a cifrei de afaceri.

2021 a reprezentat un an al provocărilor, al adaptării la contextul pandemic. Compania a regândit strategia de marketing și s-a concentrat pe impunerea brandului pe piața locală. Elfi a crescut investiția în dezvoltarea unor noi produse, dar și într-o nouă abordare în strategia de marketing și comunicare. 

Obiective 2022

Pentru 2022, compania planifică demararea unui nou proiect pentru punerea în funcțiune a unei noi linii de producție. Proiectul va fi demarat în a doua jumătate a anului 2022 și va fi finalizat în 2023. Noua linie de producție va avea o capacitate de 600 tone și poate prelucra atât hârtie igienică, cât și prosoape.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: