BizRemote by certSIGN Stiri

Profi a inaugurat programul Proaspete de la noi

15 iul. 2021 3 min

Profi a inaugurat programul Proaspete de la noi

Reading Time: 3 minute

Lanțul de magazine Profi a inaugurat astăzi programul Proaspete de la noi. Acesta facilitează fermierilor din România accesul către magazinele rețelei și le oferă cumpărătorilor legume și fructe produse în România, de cea mai bună calitate. Lanțul de magazine Profi a ajuns la aproape 1500 de magazine.

Fermierii care participă în acest program au parte de îndrumare și asistență chiar din partea inginerilor horticutori din echipa Profi care lucrează în strânsă legătură cu aceștia și îi ajută de câte ori este nevoie. Inginerii Profi au grijă chiar de producțiile fermierilor ca acestea să fie în parametri și efectuează teste de laborator pentru ca produsele să se încadreze în normele legale cu privire la concentrația de nitrați, nitriți și pesticide.

Predictibilitatea recoltei este principalul avantaj al fermierilor

Fermierii care participă în acest program au parte de predictibilitate. Iar aceasta le dă acces la preferințele cumpărătorilor, ce legume sunt căutate pe piață și care este necesarul pentru aceste produse. Astfel, împreună cu inginerii horticultori decid cât și ce anume să producă în anul următor și reușesc să dimensioneze recolta pentru un maxim de câștig.

”Sunt mai mult decât îmbucurătoare, astfel că a sosit momentul să inaugurăm acest brand propriu care avantajează toate părțile implicate și pe care intenționam să îl extindem către un număr cât mai mare de fermieri,” a declarat Călin Costinaș, directorul general adjunct Profi, inițiatorul proiectului. „Consumatorul si dorește produse românești de calitate și cu gust local autentic, iar asta este exact ce ne propunem și noi să punem pe rafturi in proporție din ce in ce mai mare!”

Producătorii agricoli sunt încântați de colaborarea cu Profi

”De când cooperez cu Profi, afacerea mea a crescut constant,” declară Andrei losif, a cărui fermă, Marcan Traditional sri, furnizează magazinelor Profi cireșe, caise, nectarine și prune. „Nu este ușor să respecți toate cerințele din contract dar când vezi că acest fel realmente vezi că ferma îți merge din bine în mai bine şi că cei care cumpără produsele tale în magazin sunt mulțumiți, îți dai seama că asta este calea de urmat. Sunt foarte bucuros că am intrat în acest proiect.”

„Sunt mai multe avantaje din cooperarea cu Profi, dar pentru mine poate cel mai important este faptul că ştiu din timp unde și câtă marfă voi vinde, cât să produc, și că nu mai trebuie să merg la piață întrebându-mă cât voi reuşi să vând şi cât din ea mi se va strica pe tarabă,” afirmă la rândul său Ionut Vlăsceanu care prin ferma sa, EDY FRESH SRL, din județul Dâmbovița, livrează mărar, pătrunjel, leuștean, ceapă verde, salată și alte legume foarte apreciate.

Inginerii horticultori care lucrează în cadrul Profi se arată încântați de acest program și se simt mândri că prin ceea ce fac ajută la dezvoltarea fermelor din țară și la creșterea procentului de legume și fructe românești de pe rafturile marilor magazine.

Cu aproximativ 25.000 de angajați în aproape 1500 de magazine care funcționează astăzi în 688 de localități, Profi este cel mai mare angajator privat și totodată rețeaua cu cea mai mare extindere geografică din România.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: