Companii

Programul „Școala din valiză” se extinde în alte 35 de unități școlare

Reading Time: < 1 minut

Fundația Vodafone România și Fundația World Vision România inițiază apelul de înscrieri destinat școlilor din mediul rural pentru programul „Școala din valiză”. Școlile interesate sunt invitate să aplice până la data de 28 iunie pe www.scoaladinvaliza.ro/apel/. Din numărul total de aplicații vor fi selectate 35 de școli.

Pentru înscrierea în program pot să aplice doar școli care se află în zona rurală și ale căror cadre didactice pot să predea minimum două lecții digitale pe săptămână. 

Programul „Școala din valiză” are ca scop dezvoltarea competențelor de utilizare a tehnologiei de către elevii și profesorii din mediul rural. În prezent, la aproximativ un an de la lansarea în școli, programul este operațional în 22 de unități de învățământ din 11 județe, având peste 11.000 de beneficiari, dintre care 6.000 sunt beneficiari direcți (profesori și elevi).

Programul are trei componente principale. Prima este dotarea școlilor cu infrastructură hardware mobilă, oferită gratuit acolo unde aceasta este fie absentă, fie deficitară. Echipamentele sunt dezvoltate pe baza conceptului „Instant Classroom” și constau într-un kit, sub formă de valiză, care conține un laptop pentru profesor și 30 de tablete pentru elevi.

A doua componentă a programului este formarea competențelor digitale ale profesorilor, cu aplicabilitate directă în activitatea de la clasă. „Școala din valiză” răspunde, astfel, unei probleme de ordin sistemic a învățământului preuniversitar din România, respectiv deficitul de competențe în ceea ce privește utilizarea tehnologiei în scopuri educaționale.

A treia componentă este reprezentată de platforma www.scoaladinvaliza.ro și resursele educaționale disponibile prin intermediul acesteia, respectiv lecții digitale create de profesori, accesibile pentru elevi atât de la clasă, cât și acasă.

 

 

 

 

Alex Rădescu

Recent Posts

Inginerii Continental România dezvoltă tehnologii importante pentru noul Mercedes-Benz E-Class

Inginerii Continental, de la centreler din Timișoara, Iași și Sibiu, dezvoltă componente și produse importante pentru noul Mercedes-Benz E-Class. Pentru…

14 ore ago

Agroland Business System vrea vânzări nete de 344,6 mil. lei și investiții de 15 mil. lei în 2024

Agroland Business System, grup antreprenorial românesc de retail, agricultură și alimentație, vizează pentru anul 2024, la nivel consolidat, vânzări nete…

o zi ago

Vă era dor de telefoanele cu taste? HMD lansează Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G

HMD lanseazp o selecție de telefoane cu taste - Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G -…

o zi ago

Tazz: Românii comandă de 1 mai de 7 ori mai mulți mici față de o zi obișnuită

Ziua Internațională a Muncii, 1 Mai, deține recordul pentru cele mai multe comenzi de mici din an: conform datelor din…

o zi ago

Ce își uită românii în Uber în 2024. Bucureștiul e în topul european al „uituicilor”

Uber lansează a opta ediție din Enciclopedia anuală a lucrurilor uitate și găsite în Uber, oferind informații despre cum se…

o zi ago

BCR a acordat credite noi de aproape 6 mld. lei în primul trimestru. Peste jumătate au fost pentru persoane fizice și microîntreprinderi

BCR a înregistrat un profit net de 620 milioane de lei (125 milioane de euro) în primul trimestru din 2024,…

o zi ago