fbpx
Lifestyle

Psycho, noul spectacol de la Apollo1112 min

30/03/2017 2 min read

author:

Psycho, noul spectacol de la Apollo1112 min

Reading Time: 2 minute

Psycho, a treia producție proprie a teatrului Apollo111, va avea premiera pe 8 aprilie, de la ora 20:00. Cei care își doresc să vadă o piesă de teatru plină de mister, după romanul lui Robert Bloch, făcut celebru de ecranizarea lui Alfred Hitchcock, pot deja să achiziționeze bilete online.

Această poveste este pusă în scenă pentru prima dată în România. Regia este semnată de către Iris Spiridon, iar scenografia de către Bianca și Sabina Veșteman. Rolurile principale sunt interpretate de către Istvan Teglas, Vlad Bîrzanu și Ioana Mărcoiu.

„Este povestea lui Norman Bates așa cum n-a mai fost spusă niciodată. Dar poți ajunge cu adevărat să pătrunzi în mintea cuiva? Este o poveste care te forțează să te examinezi pe tine însuți în raport cu o situație stranie în care joci un rol de voyeur. Frica pe care Psycho provoacă în noi nu vine din brutalitatea crimelor, ci din identificarea subconștientă cu personajele”, spune Iris Spiridon, regizorul spectacolului.

La motelul Bates există mereu camere libere și o atmosferă intimă. Atunci când Mary Crane caută un refugiu, îl găsește aici. Norman Bates, proprietarul sensibil și un pic prea atașat de mama lui, e dispus să o asculte. Camerele din motel sunt mici și curate, iar Fecioara Maria ocrotește clienții de pe pereți. Într-una dintre ele, Mary Crane o întâlnește pe doamna Bates, mama lui Norman. Sau poate pe altcineva. Nu va afla niciodată. Psycho este un spectacol despre teama de a recunoaște ce am fi in stare să facem pentru ceea ce iubim. O poveste polițistă despre o iubire secretă cu final neașteptat. Un tribut adus lui Alfred Hitchcock și unui personaj unic în literatura și filmul american. Spectatorii care vor lua loc pe fotoliile din Palatul Universul vor avea privilegiul de a fi niște „voyeuri” care trag cu ochiul direct în viețile celor de pe scenă.

Spectacolul se va juca pe o perioadă limitată pe scena teatrului Apollo111, care funcționează în sistem off-Broadway.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *