Lifestyle Stiri

NeoArt a lansat ediția a doua a proiectului „ARTA la intrare. Identitar”

27 oct. 2018 2 min

NeoArt a lansat ediția a doua a proiectului „ARTA la intrare. Identitar”

Reading Time: 2 minute

A doua ediție a proiectului cultural „ARTA la intrare. Identitar”, inițiat și coordonat de Asociația Culturală NeoArt România, se desfășoară în perioada octombrie-decembrie, lucrările urmând să fie expuse în 27 de spații naționale din București, Iași, Cluj și Râmnicu Vâlcea și în 5 spații internaționale, în Berlin, Bruxelles, Londra, Paris și Viena.

Proiectul, coordonat de Anca Boeriu, propune o alternativă inovatoare de a familiariza un public divers cu arta contemporană românească, prin expunerea lucrărilor de artă în spațiul hibrid dintre interior și exterior, la această ediție aducând în atenția publicului și Centenarul României Moderne, prin intermediul temei în jurul căreia se construiește proiectul Identitar.

În cadrul evenimentului de lansare găzduit de Institutul Cultural Român, unul dintre partenerii strategici ai proiectului, s-au prezentat detalii privind Apelul de proiecte lansat cu scopul de a promova tinerii artiști în 23 dintre spațiile partenere, încurajând astfel debutul în artă.

Lansarea a inclus loc și două prezentări de artist, respectiv ale invitaților speciali, Cosmin Paulescu și Mihai Zgondoiu, artiști expozanți ai proiectului din anul 2017, care se vor alătura și acestei ediții în secțiunea dedicată artiștilor consacrați.

Începând din acest an, proiectul va avea și o componentă internațională, atât prin expunerea artiștilor români în afara granițelor, cât și invitând un artist străin să expună în București, în contextul Centenarului, în 2018 țara invitată fiind Republica Moldova. Detalii pe pagina de Facebook a NeoArt.

Partenerii strategici sunt Institutul Cultural Român, Uniunea Artiștilor Plastici din România și Universitatea Națională de Arte din București, proiectul fiind cofinanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: