fbpx
Companii Stiri

Puterea florilor, în afaceri

09/12/2016

author:

Puterea florilor, în afaceri

Florile, oferite cel mai adesea persoanelor dragi, pot face diferența și într-o relație de afaceri. Aceasta este concluzia Oanei Lamba, designer floral cu peste 5 ani de experință și fondatoarea atelierului de desing floral Olla.

Trimiterea unui aranjament floral unui client sau unui partener reprezintă o idee bună, care consolidează o relaţie de business. Florile trebuie, însă, să transmită mesajul potrivit şi să nu fie prea personale.

Florile potrivite pentru parteneri

Printre ocaziile în care este potrivit să trimiteţi flori unui client sau unui partener se număra semnarea unui nou contract, acceptarea unei propuneri de afaceri, nominalizarea sa la un premiu sau apariţia într-o revistă importantă. Dacă este vorba despre un parteneriat vechi, alegeţi florile sale preferate, însoţite de o notă scrisă de mână. Florile de sezon pot fi o altă alegere inspirată, precum şi plantele la ghiveci, pe care le puteţi personaliza cu ajutorul floristului, astfel încât să rezulte un aranjament floral complex, cu o durată de viaţă cât mai mare.

Pentru o persoană într-o poziţie de conducere, sunt de evitat aranjamentele florale trimise în nume propriu, gest care ar putea fi tradus drept linguşitor sau arogant. Alegeţi un cadou floral pe suport de lemn sau o cutie cu flori de dimensiune medie, evitând opulenţa. Cele ce conţin cupe de orhidee sunt unele dintre cele mai potrivite într-o astfel de ocazie.

Cadouri florale, pentru angajațiaranjament-floral-pe-suport-de-lemn

Pentru un angajat faţă de care doriţi să vă arătaţi aprecierea, cu ocazia zilei sale de naştere sau a onomasticii, un buchet de flori este cadoul potrivit, cu atât mai mult cu cât este însoţit de un bilet cu un mesaj personal, scris de mână. O variantă bună ar fi florile de sezon, în culori vesele, iar de evitat, trandafirii roşii, care ar putea transmite un mesaj greşit, şi florile prea puternic parfumate.

Florile, element de decor

Florile joacă un rol important și în spațiilor de birouri. Aceasta pentru că, pe de-o parte, nimeni nu poate fi productiv într-un mediu anost. Pe de altă parte, un parfum discret, piese de artă, lumina bine aleasă, florile – sunt detalii care pregătesc terenul pentru o negociere de succes.

Atelierul floral Olla are și florăria online din București și oferă unui număr semnificativ de companii abonamente lunare, în baza cărora zona de recepţie şi birourile beneficiază de aranjamente florale discrete şi elegante. De asemenea, un alt serviciu pe care atelierul îl oferă clienţilor săi este decorarea evenimentelor corporate. Printre clienţii Olla.ro se numără chiar Familia Regală a României,

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE