fbpx
Companii Stiri

Qatar Airways, profit cu 22% mai mare în anul financiar 20162 min

13/06/2017 2 min read

Qatar Airways, profit cu 22% mai mare în anul financiar 20162 min

Reading Time: 2 minute

Compania aeriana Qatar Airways a înregistrat în anul financiar încheiat la 31 martie 2017 un profit cu aproape 22% mai mare decât în anul precedent. Veniturile companiei au fost, de asemenea, în creștere, depășindu-le cu peste 10% pe cele din anul anterior.

În spatele acestor rezultate pozitive, stau o serie de investiții și parteneriate. Flota companiei a atins în acest interval de timp un număr de 196 de aeronave. De asemenea, Qatar Airways și-a extins rețeaua globală cu 10 destinații noi: Adelaide, Atlanta, Auckland, Helsinki, Krabi, Marrakech, Pisa, Mahé, Windhoek și Erevan. În iulie 2016, și-a majorat participația la Airlines Group (IAG) de la 15% la 20%, consolidându-și poziția ca acționar al unuia dintre cele mai mari grupuri aeriene mondiale. O altă investiție strategică a fost realizată în decembrie 2016, când compania a achiziționat un pachet de 10 % din acțiunile totale ale Grupului LATAM Airline. Alte parteneriate-cheie încheiate în aceeași perioadă includ o asociere în participațiune cu subsidiara IAG, British Airways, cu repartizarea încasărilor pe ruta Londra Heathrow-Doha, dar și parteneriate bazate pe partajarea codurilor cu Finnair, Iberia, Sri Lankan, Vueling și Air Botswana.

Planuri de viitor

În perioada următoare, Qatar Airways va lansa un număr record de 24 de destinații, printre care orașe foarte căutate, cum ar fi: San Francisco, Rio de Janeiro sau Santiago. Procesul de extindere a flotei continuă prin semnarea unui acord cu compania Boeing pentru achiziționarea a 100 de aeronave.

Inovație pentru confortul pasagerilor

Compania aeriana a lansat recent un concept inovator în ceea privește  locurile pasagerilor – First in Business – Qsuite. Designul pe care îl propune oferă un nou nivel de confort și intimitate pentru pasagerii clasei Premium, cu o experiență care include apartamente pentru două, trei sau chiar patru persoane complet personalizabile, unde clienții își pot crea un spațiu unic și personal în cabina de clasă business. 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *