BizRemote by certSIGN Stiri

Raed Arafat, personalitatea momentului în România

apr. 11, 2020 2 min

Raed Arafat, personalitatea momentului în România

Reading Time: 2 minute

Șeful DSU, Raed Arafat se bucură de încrederea a peste trei sferturi dintre români, după cum arată rezultatele studiului „Încrederea în personalități și instituții” realizat de firma de cercetare IRES.

În Raed Arafat au încredere ridicată ridicată votanții PNL, PSD și cei ai altor partide, fiind creditat cu încredere mai scăzută de votanții USR-PLUS sau de cei indeciși și cei care nu votează la alegerile parlamentare. Tot potrivit studiului IRES, președintele Klaus Iohannis este creditat cu multă și foarte multă încredere de aproape 40% dintre respondenți, iar Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru se bucură de încrederea a 37% dintre cei chestionați. În premierul Ludovic Orban și în Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, au precizat că au încredere un sfert dintre participanții la sondaj.  Dintre instituțiile care gestionează starea de urgență, românii au cea mai mare încredere în armată, 84% dintre participanții la studiu declarând că au multă și foarte multă încredere în această instituție.

Trei sferturi dintre români au multă și foarte multă încredere îmn IGSU, iar peste două treimi în Comitetul Național pentru Situații de Urgență. În Jandarmerie au încredere mulă și foarte multă 65% dintre respondenți.

Biserica și Poliția Română se află la egalitate, fiecare fiind creditate cu încrederea a 61% dintre participanții la studiul derulat de IRES. Dacă în Guvern au multă și foarte multă încredere doar un sfert dintre români, ân Ministerul Sănătății și în MAI încrederea depășește 50%.

În ceea ce privește măsurile autorităților, 1 din 2 români sunt de acord că Guvernul Orban a reacționat cu rapiditate. Mai mult de două treimi dintre participanții la studio apreciază măsurile propuse de Guvernul României în criza provocată de pandemia de COVID-19 ca fiind bune și foarte bune.

57% dintre participanții la studiu nu sunt de acord cu opinia conform căreia Guvernul a pus la dispoziția instituțiilor și profesioniștilor din sistemul sanitar mijloacele necesare pentru a se lupta cu virusul SARS-CoV2.

6 din 10 respondenți cred că măsurile luate de Guvern pe durata pandemiei de COVID – 19 vor avea efecte preponderent pozitive asupra sănătății populației, dar și asupra digitalizării serviciilor publice. Doar 21% cred că măsurile vor avea un impact pozitiv asupra economiei, în timp ce 3 din 4 români cred că măsurile vor avea un impact negativ asupra economiei. 47% cred că măsurile vor avea un impact pozitiv în ceea ce privește interacțiunea între oameni.

Foto: © Gabriel Petrescu | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: