Stiri

Raed Arafat: să nu ne relaxăm. Măsurile sunt reversibile în orice moment

22 ian. 2021 < 1 min

Raed Arafat: să nu ne relaxăm. Măsurile sunt reversibile în orice moment

Reading Time: < 1 minut

Raed Arafat a venit în fața presei să nuanțeze și să explice măsurile aprobate de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență de relaxare a unor restricții în Capitală.
Potrivit lui Raed Arafat încă nu este timpul să ne relaxăm, atât timp cât toate restricțiile pot reveni în orice moment.

”N-aș zice că ne relaxăm, că nu e corect să spunem că ne relaxăm. E un cuvânt pe care îl folosim toți, dar noi trebuie să înțelegem că se reiau unele activități. HoReCa trebuie să fie responsabilizată să respecte aceste reguli: 30 la sută, nu 50, nu 40, ci 30 la sută, una din trei mese și așa mai departe (…) Până la orele 21:00. Rămân botezuri, nunți interzise, nu se permit, nici nu intrăm în această discuție. Deci, numai de luat masă, atât, și într-un număr limitat. Bineînțeles, dacă se va observa că va începe o creștere și începe din nou să crească incidența în București, această măsură poate să fie automat inversată și închis totul din nou”, a declarat Raed Arafat.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat, vineri, că decizia de a introduce unele măsuri de relaxare în București, ca urmare a scăderii ratei de incidență, este conformă cu legea și nu este de natură să îngrijoreze atât timp cât situația din spitale arată că epidemia este sub control, în ciuda apariției noii tulpini a coronavirusului, care este mai contagioasă. Șeful DSU a avertizat că măsurile pot fi oricând revocate, iar noua tulpină nu va face ravagii dacă populația va continua să poarte mască, să respecte distanțarea și să evite aglomerația.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: