Finanțe Stiri

Raiffeisen Banca pentru Locuințe își completează echipa de conducere

18 apr. 2017 2 min

Raiffeisen Banca pentru Locuințe își completează echipa de conducere

Reading Time: 2 minute

Raiffeisen Banca pentru Locuințe (RBL) își completează echipa de conducere executivă cu doi noi membri: Ileana Cioana devine vicepreședinte Divizia Distribuție, iar Ionel Fierascu va fi vicepreședinte Divizia Operațiuni. Membrii directoratului sunt acum: Aurelia Cionga, presedinte&CEO (din 2009), Ileana Cioana și Ionel Fierascu, vicepreședinți.

Noile nominalizări vor deveni efective după obținerea tuturor avizelor și a autorizării din partea Băncii Naționale a României, anunță banca, într-un comunicat de presă.

Ileana Cioana a fost până acum Director Executiv Produse de creditare pentru Corporații, poziție pe care o deține din 2006. Ileana lucrează în Raffeisen Bank din anul 2002 ca director în Divizia Corporații, iar până în 2002 a activat în ABN Amro Bank România. A fost profesor  asociat la ASE și a format permanent echipe de tineri bancheri, buni profesioniști. În prezent își continuă munca de mentor și colaborează în calitate de trainer, în programul Raiffeisen Banking University;

Ionel Fierascu lucrează în Raiffeisen Bank din 2001, iar anterior a făcut parte din echipa Băncii Agricole, din anul 1998. Este licențiat în economie și în drept, cu studii postuniversitare de economie, guvernanță corporatistă, conformitate și risc. A început ca simplu angajat în bancă și a avansat până la manager și director juridic și de conformitate. În Raiffeisen Bank a înființat Direcția de Securitate Bancară , apoi Direcția de Conformitate, pe care a condus-o până în prezent.

Raiffeisen Banca pentru Locuințe (RBL), prima bancă de economisire-creditare din sistemul bancar românesc, a fost înființată în iunie 2004 și funcționează potrivit O.U.G. 99/2006-Bănci de economisire și creditare în domeniul Locativ (Titlul II). Potrivit actului constitutiv, acționarii RBL sunt Raiffeisen Bank România, Bausparkasse Schwäbisch Hall Germania, care dețin fiecare câte 33,325% din acțiuni, și Raiffeisen Bausparkasse Austria care deține 33,35% din participații.

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: