Finanțe Stiri

Raiffeisen Bank – credite de peste 350 mil euro cu garanții JEREMIE

25 apr. 2017 2 min

Raiffeisen Bank – credite de peste 350 mil euro cu garanții JEREMIE

Reading Time: 2 minute

Raiffeisen Bank a acordat peste 350  de milioane de euro IMM-urilor în cadrul inițiativelor JEREMIE. Suma a fost acordată  pe parcursul derulării celor două acorduri încheiate cu Fondul European pentru Investiții (EIF), a anunțat banca, într-un comunicat de presă.

Raiffeisen Bank deține cea mai mare cotă de piață pe acest tip de finanțare IMM, peste 50% din totalul volumelor acordate de către toate băncile din România, prin aceste programe.

Conform definiției europene, companiile de tip IMM au o cifră de afaceri mai mică de 50 milioane de euro și maximum 250 de angajați.

Creditele acordate de Raiffeisen Bank IMM-urilor au vizat atât finanțarea activității curente cât și a investițiilor, pe termen mediu și lung, în condiții extrem de avantajoase pentru client – dobândă subvenționată și cerințe reduse de garanții. „Acest instrument financiar a fost unul dintre cele mai atractive de pe piața românească și ne-a adus multe satisfacții, atât clienților cât și nouă. Pe parcursul derulării celor două inițiative JEREMIE am acordat peste 4700 de finanțări. Aceste rezultate au poziționat Raiffeisen Bank ca lider incontestabil pe piața locală în acordarea acestui tip de finanțare cu peste 50% cotă de piață, dacă vorbim de volume și peste 70% cotă de piață, că număr de finanțări. Vom continua să fructificăm experiența valoroasă acumulată, susținând competitivitatea și creșterea mediului de afaceri din România, prin derularea unor programe similare în colaborare cu EIF”, a declarat Monica Udrescu, Director Executiv al Ariei IMM la Raiffeisen Bank.

Creditele au fost acordate atât în lei cât și în euro și au avut ca destinație finanțarea investițiilor, acoperirirea nevoilor de capital de lucru, pentru consolidarea sau pentru dezvoltarea activității (de exemplu achiziția de materie primă, semifabricate și stocuri, cheltuieli cu forță de muncă, creanțe comerciale, utilități etc). Garanțiile JEREMIE acoperă 80%, respectiv 50% din valoarea creditului, fără nici un cost pentru firme. 

JEREMIE („Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises”) este acronimul utilizat în perioadă 2007-2013 pentru instrumentele financiare pentru IMM finanțate din fonduri structurale. În România, inițiativa JEREMIE este administrată de către Fondul European de Investiții și este susținută prin Programul Operațional Sectorial “Creșterea Competitivitătii Economice” 2007-2013, cofinanțat din Fondul European Regional pentru Dezvoltare. Din bugetul total de 225 milioane Euro, prin efectul de multiplicare specific instrumentelor financiare, s-au acordat până în 2016 peste 6.700 de credite și investiții în valoare totală de peste 660 milioane euro. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: