Companii Stiri

Record de vanzari pentru Miele

aug. 28, 2015 2 min

Record de vanzari pentru Miele

Reading Time: 2 minute

Producatorul de echipamente electrocasnice Miele anunta pentru anul fiscal 2014 / 2015 cea mai mare crestere a vanzarilor din ultimii 10 ani, precum si cel mai mare numar de angajati.

Astfel, Miele a inregistrat o cifra de afaceri de 3,49 de miliarde de euro, in crestere cu 8,3% fata de anul financiar 2013/2014 cand a obtinut vanzari in valoare totala de 3,22 de miliarde de euro.

Cresterea record din acest an reflecta, in primul rand, succesul inregistrat la nivel global de noua gama de electrocasnice incorporabile, precum si de produsele pentru ingrijirea rufelor si seria imbunatatita de aspiratoare.

In Germania, Miele a inregistrat vanzari de 1,03 miliarde de euro, in crestere cu 5,4% de la an la an. In afara Germaniei, vanzarile au crescut cu 10,1%, iar SUA, Australia, UK, Elvetia si Hong Kong au fost tarile cu performante notabile. 

449 de milioane de euro incasati din vanzarea de produse profesionale

Divizia de profesionale a contribuit la cifra de afaceri Miele cu incasari de 449 de milioane de euro, in crestere cu 6,4% comparativ cu anul anterior. Printre cele mai bine vandute produse: noua generatie de calandre, noua serie de masini de spalat vase pentru uz comercial, masinile de spalat rufe, pentru care Miele a oferit o serie de promotii atractive pentru a celebra 90 de ani de la infiintarea diviziei. Serviciile after-sales au fost de asemenea accesate de clientii produselor profesionale.

Investitii de 150 de milioane de euro

????????????????????????????????????
Dr Markus Miele si Dr. Reinhard Zinkann

In anul fiscal 2014 / 2015, investitiile totale ale companiei au fost de 150 de milioane de euro, fondurile fiind alocate pentru reamenajarea mai multor unitati de productie, extinderea fortei de vanzari, logistica si infrastructura in cadrul principalului centru Miele, din Gütersloh, precum si in showroomuri noi din zone metropolitane din intreaga lume, precum Brisbane, Chicago, Beijing si Turin.

La 30 iunie 2015, numarul total al angajatilor Miele era de 17.741, in crestere cu 81 de persoane, comparativ cu anul financiar anterior. Din totalul angajatilor, 10.346 lucreaza in Germania.

Fondata in 1899, compania Miele a fost de la bun inceput o afacere de familie, apartinand familiilor Miele si Zinkann – aflate astazi la a patra generatie.

Compania este prezenta in 47 de tari prin subsidiarele proprii de vanzari si in 50 de tari prin intermediul distribuitorilor si importatorilor.

Compania este prezenta in Romania din 2007 prin Miele Appliances SRL.   

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: