Companii Stiri

BAT România are un nou director comercial

25 sept. 2020 2 min

BAT România are un nou director comercial

Reading Time: 2 minute

British American Tobacco (BAT) l-a numit pe Sorin Preda în funcția de Director comercial pentru România și Republica Moldova, acesta devenind astfel membru în echipa de conducere a Ariei Europa Centrală și de Sud. În acest rol, Sorin va conduce o echipă de 600 de persoane, coordonând echipele de comerț și activitățile de promovare din România și Republica Moldova. Sorin Preda lucrează în cadrul BAT de peste 20 de ani, iar recent s-a întors acasă în România după ce a ocupat funcția de Country Manager în Bulgaria.

Sorin Preda s-a întors în România după 4 ani, timp în care a ocupat posturi internaționale în BAT. În 2016, s-a mutat la Londra ca Senior Global Brand Manager, dezvoltând identitățile de brand pentru Dunhill și Pall Mall pentru piețe din întreaga lume precum Africa de Sud, Brazilia, Turcia și regiunea Orientului Mijlociu. Începând cu ianuarie 2019, Sorin a coordonat activitatea BAT din Bulgaria în calitate de Country Manager, sporind profitabilitatea companiei prin introducerea unui nou model de distribuție și integrarea celor mai populare mărci Bulgartabac din Bulgaria în portofoliul BAT.

În calitate de director de vânzări pentru România și Moldova, Sorin coordonează echipele de comerț și de promovare din România și Republica Moldova. Sorin face parte, de asemenea, din echipa de conducere a Ariei Europa Centrală și de Sud din cadrul BAT, care coordonează de la București activitatea de business a companiei în România și în alte 6 piețe din această zonă – Ucraina, Republica Cehă, Ungaria, Bulgaria, Slovacia și Moldova.

„Sunt fericit și mândru să contribui la dezvoltarea afacerii BAT în țara mea natală, având acum o perspectivă de business pe care doar o experiență internațională o poate oferi. Contextul cu care ne confruntăm în prezent este plin de provocări, atât din punct de vedere al afacerii, cât și la nivel profesional, dar noi în BAT suntem destul de rezistenți și am încredere deplină în capacitatea și dorința echipei mele de a performa. Mai mult, BAT România a investit cu precădere în capacitățile sale tehnologice și digitale pentru a dezvolta modelul nostru de afaceri în retail și pentru a sprijini portofoliul nostru divers de produse, așa că aștept cu nerăbdare să merg mai departe pe acest drum al inovației și să ofer cele mai bune soluții care să răspundă așteptărilor consumatorilor și partenerilor comerciali”, a spus Sorin Preda, director comercial România și Republica Moldova în BAT.

Sorin Preda s-a alăturat echipei de vânzări a BAT în 1997. În cei aproape 23 de ani petrecuți în cadrul organizației, Sorin a deținut diferite funcții de conducere în forța de vânzări a companiei, inclusiv Head of Trade și Head of Brands al BAT România.

British American Tobacco (BAT) este lider de piață cu peste 53% din piața tutunului din România. BAT a lansat în România în 2018 dispozitivul glo, care încălzește, nu arde tutunul, oferind astfel o consumatorilor adulți o alternativă cu potențial de risc redus la fumat. Neo, consumabilele din tutun pentru glo, sunt produse în fabrica BAT de la Ploiești. Fabrica de la Ploiești este de asemenea singurul furnizor de Neo pentru restul Uniunii Europene.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: