Lifestyle

Recorduri de spectatori la Electric Castle 2016

19 iul. 2016 2 min

Recorduri de spectatori la Electric Castle 2016

Reading Time: 2 minute

God is an Astronaut, Bastille, Bring Me The Horizon si Gorgon City au fost numele ce au convins peste 30.000 de oameni sa petreaca ultima seara a Electric Castle 2016 la Bontida.
Audienta festivalului, pentru toate cele cinci zile ale evenimentului, se ridica astfel la 121.000 de oameni. La fel de important de spus este ca toate optiunile de cazare in festival, respectiv 10.000 de locuri, s-au epuizat inca de vineri. Dupa ce optiunile Premium fusesera rezervate inca de dinaintea festivalului, si spatiile disponibile in regular camping s-au ocupat vineri, chiar daca organizatorii au suplimentat locurile, datorita cererii foarte mari.
Dincolo de cifre, intamplarile ultimelor 5 zile confirma ca in jurul Electric Castle s-a format o comunitate puternica de oameni care iubesc muzica buna, apreciaza prilejul de a intalni artisti de referinta ai genurilor electronic, rock, hip-hop si reggae, si inteleg ce inseamna experienta unui festival real.
„Ne-am simtit ca acasa inca de cand am vazut primele cizme de cauciuc in drum spre castel. Zambetele largi ale oamenilor ne-au facut sa ne mai treaca spaima de Transilvania, «tara vampirilor», un loc in care ne-am dorit foarte mult sa ajungem”, spunea aseara Dan Smith, solistul Bastille.
Inca de la primele minute pe scena, Bring Me The Horizon au starnit zambete printr-un intro plin de umor cu „instructiuni de siguranta” pentru participanti, care a inclus sfaturi de genul „spuneti-le acum toate lucrurile importante celor dragi, fiindca in timpul show ului s-ar putea sa ramaneti fara suflu”. O promisiune care s-a confirmat pentru ca in mai putin de 5 minute de la primele acorduri, mii de oameni au dansat in fata Main Stage by Beck’s.
Scena a functionat non-stop, iar petrecerea a continuat mult dupa rasarit.
Imaginile surprinse in timpul festivalului au facut, din nou, inconjorul internetului. Simbolica ramane fotografia a doi tineri care se sarutau, imbratisati pe pamant, la finalul ploilor torentiale de sambata, intr-un gest de emotie pura si de sfidare a elementelor pe care nimeni nu le poate controla, dar care, la randul lor, nu ne pot controla si descuraja. Duminica, curcubeul ce a rasarit deasupra castelului a fost pastrat ca amintire in fotografii publicate pe retelele de socializare de fani, ca o promisiune a unor viitoare editii in care vom spune din nou: WE ARE THE PEOPLE!

Foto credit @Electric Castle photo

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: