Finanțe Stiri

Recunoaștere facială în aplicația de Mobile Banking a CEC Bank

17 sept. 2018 2 min

Recunoaștere facială în aplicația de Mobile Banking a CEC Bank

Reading Time: 2 minute

Clienții CEC Bank care utilizează iphone X sau care urmează să folosească noile modele de iphone (XS, XS Max și XR) se pot autentifica în aplicația de Mobile Banking prin mecanismul de recunoaștere facială – Face ID dezvoltat de Apple, anunță banca, într-un comunicat de presă.

Aplicația de Mobile Banking permite efectuarea de plăți intră și interbancare în lei și valută, plată facturilor, efectuarea schimburilor valutare, constituirea/lichidarea depozitelor și obținerea de informații financiare direct de pe telefonul mobil, instantaneu.

O altă funcționalitate a aplicației o reprezintă plată facturilor de utilități prin scanarea codurilor de bare cu camera telefonului mobil, facilitate disponibilă pentru partenerii cu care bancă a încheiat convenții de colectare. Platforma permite și localizarea prin coordonate GPS a tuturor unităților teritoriale și a ATM-urilor băncii, această fiind integrată cu hărțile disponibile pe terminalele mobile. Prin aceste facilități, orice persoană interesată este ghidată, prin sistemele de navigație, până la cea mai apropiată unitate sau bancomat al băncii, cu indicarea exactă a traseului de parcurs. De asemenea, aplicația permite achitarea tuturor tipurilor de taxe și impozite, arată banca.

Transferurile interbancare realizate prin intermediul CEC Bank Mobile Banking beneficiază de comisioane reduse cu 50% față de tariful standard practicat în unitățile băncii, iar transferurile intrabancare sunt complet gratuite.

„În acord cu misiunea asumată, CEC Bank continuă procesul de digitalizare, îmbunătățind experiență clientului prin implementarea în aplicația de Mobile Banking a unui nou mecanism de autentificare, prin recunoaștere facială – sigur, rapid și mult mai facil. Astfel, banca se aliniază la cele mai noi și moderne tehnologii existențe la nivel global, în momentul de fata”, a declarat Radu Grațian Ghețea, Președinte-Director General CEC Bank.

Aplicația de Mobile Banking este disponibilă atât pentru dispozitivele Apple (iOS), cât și pentru cele care rulează Android. Mai multe detalii despre produsele și serviciile CEC Bank pot fi obținute în orice unitate teritorială, apelând gratuit numărul de telefon 0.800.800.848 sau accesând site-ul www.cec.ro, secțiunea Operațiuni la distanță. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: