Finanțe Stiri

Renovare pe bani turcesti

18 iun. 2014 2 min

Renovare pe bani turcesti

Reading Time: 2 minute

Garanti Bank a semnperspectivaat un acord de finantare cu FF Group Romania (fosta Elmec Romania) pentru investitia in reconditionarea unei cladiri istorice aflata intr-una dintre cele mai importante zone din centrul Bucurestiului, strada Ion Campineanu. Proiectul imobiliar va consta in transformarea cladirii intr-un centru modern de retail si birouri, cu o suprafata de 5.000 mp.

fatada Balcescu
fatada Balcescu

  In mai 2013, FF Group Romania a demarat lucrarile de reconstructie a cladirii istorice situata pe strada Ion Campineanu colt cu Nicolae Balcescu, aproape de Piata Universitatii. Cladirea va gazdui spatii comerciale si de birouri pe cele sase etaje, pastrand detaliile arhitecturale ale fatadei.

“Pe langa atentia deosebita pe care o acordam retelelor noastre de distributie si retail, FF Group urmareste implementarea planurilor sale de dezvoltare imobiliara in Romania. Credem ca acest proiect reprezinta un reper major atat pentru compania noastra, cat si pentru peisajul urbanistic bucurestean”, a spus Cristian Beznoska, CEO FF Group Romania.

Din cei 5.000 mp, trei etaje totalizand 1.200 mp vor fi dedicate segmentului retail, pentru propriul magazin multibrand al FF Group, _kix. Restul cladirii va avea ca destinatie spatii de birouri, care vor fi inchiriate catre terti. Proiectul va fi finalizat in mai 2015.

fatada Campineanu
fatada Campineanu

Investitia FF Group pentru reconstructia cladirii este de aproape 5 milioane euro, imprumutul contractat de la Garanti Bank fiind in valoare de 4 milioane euro.

“Acest proiect este foarte important pentru Bucuresti, fiind vorba de reconditionarea unei cladiri minunate, construita in 1923 si aflata intr-una din zonele de mare interes din capitala. Prin acest parteneriat cu FF Group sprijinim dezvoltarea orasului, urmarind strategia noastra de a ne implica in proiecte care demonstreaza viziune si grija pentru patrimoniul orasului”, spune si Cagri Memisoglu, Director General Adjunct Garanti Bank.

FF Group Romania, parte a Folli Follie – Grecia (FF Group), este unul dintre cei mai importanti distribuitori si retaileri nationali de articole de sport si fashion, avand 370 de angajati. Compania detine la nivel national o retea extinsa de magazine, dintre care magazine de tip monobrand (Nike, Folli Follie, Calvin Klein Jeans), magazine multibrand (collective, _kix) si magazine tip outlet. FF Group Romania detine in portofoliu branduri de renume international, precum: Armani Jeans, Boss Orange, Calvin Klein Jeans, Converse, Folli Follie, Franklin & Marshall, G-Star Raw, Hamaki-Ho, Juicy Couture, Napapijri, Nike, Pepe Jeans London, Polo Ralph Lauren, Scotch & Soda, Ted Baker, UGG Australia. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: