Antreprenori Stiri Tech

Revolut lansează în România serviciul de tranzacționare de acțiuni

1 aug. 2019 2 min

Revolut lansează în România serviciul de tranzacționare de acțiuni

Reading Time: 2 minute

Revolut lansează astăzi în România serviciul de tranzacționare de acțiuni la bursă, ce va fi disponibil, în primă etapă, utilizatorilor de abonamente Revolut Metal.

Odată cu lansarea serviciului, clienții Revolut Metal vor putea efectua până la 100 de tranzacții gratuite instantaneu. Utilizatorii pot tranzacționa  acțiuni dintr-un portofoliu de 300 de companii listate la Bursa din New York și NASDAQ. Serviciul oferă actualizarea prețurilor acțiunilor în timp real și date despre nivelul de performanță al pieței.  În prezent, printre cele 300 de companii din Statele Unite ale Americii în care românii pot investi, se numără nume sonore precum: Apple, Amazon, Facebook, Tesla sau IBM.

În săptămânile ce urmează, Revolut va extinde serviciul și către utilizatorii săi Standard și Premium. În timp ce utilizatorii Standard vor avea o limită de tranzacționare de 3 tranzacții pe lună, cei Premium vor putea efectua până la 8 tranzacții lunar. Odată depășite aceste limite, se vor aplica comisioane de 5 lei pentru o tranzacție și va fi percepută o taxă de custodie de doar 0,01% pe an.

Revolut transformă tranzacționarea pe bursă în investiții disponibile pentru largi categorii de utilizatori, eliminând ideea conform căreia investițiile pot fi accesibile unui număr restrâns de persoane și doar într-un cadru complex și greu accesibil. Astfel, compania britanică este prima din Europa ce le va permite utilizatorilor să cumpere fracții de acțiuni ale unor companii listate în Statele Unite ale Americii. Suma minimă care poate fi investită este de 1 dolar american.

Toate tranzacțiile vor fi efectuate, ca de obicei, din portofelul electronic Revolut, disponibil în 29 de monede, ceea ce înseamnă că oricine va dori să investească va putea transfera bani din contul curent în moneda locală într-un cont în dolari americani.

Revolut va continua să dezvolte serviciul de investiții, urmând ca pe viitor utilizatorii să poată investi în acțiuni ale unor companii listate la bursă în Marea Britanie și în Europa, în Exchange Traded Funds (ETF-uri), precum și în titluri de valori ISA. De asemenea, compania are în vedere extinderea serviciului la nivel global, urmând ca pe viitor și utilizatorii din afara Spațiului Economic European să poată beneficia de el.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: