Lifestyle Stiri

RO-Wine, la a doua ediție  

28 mart. 2017 3 min

RO-Wine, la a doua ediție  

Reading Time: 3 minute

RO-Wine | The Wine Festival of Romania, festivalul care reunește vinurile de top românești, cunoscute în întreaga lume, cu sortimente internaționale de prestigiu, va avea loc pe 20 și 21 mai 2017. În 2017, ediția a doua a festivalului va aduce spre degustare peste 350 de vinuri atent selecționate, aparținând producătorilor autohtoni și internaționali, pentru a oferi consumatorilor o paletă largă de gusturi și arome.

Marinela V. Ardelean

Organizat de Marinela V. Ardelean, alături de Liviu si Mihai Popescu, co-proprietarii Fratelli Group, RO-Wine | The Wine Festival of Romania are loc la Fratelli Studios .

Marinela V. Ardelean este specialist în branding şi business development în industria enogastronomică, degustător profesionist în concursuri internaționale de vinuri și profesor la Italian Chef Academy (Roma, IT).

Cu expertiză în internaționalizare și pasionată de inovația în comunicare, Marinela este autoarea celui mai premiat volum bilingv la nivel internațional despre vinurile românești, „50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate culinare italiene”, și inițiatoarea proiectului The Wine Book of Romania, primul ghid care cuprinde descrierea și clasificarea celor mai bune vinuri din România și Republica Moldova.

Liviu Popescu
Mihai Popescu

Liviu si Mihai Popescu sunt co-proprietari ai Fratelli Group și sunt recunoscuți de mai bine de 10 ani pentru dezvoltarea a numeroase proiecte din domeniul HoReCa

Liviu Popescu are experiență de peste 20 de ani în acest domeniu, iar Mihai Popescu completează echipa cu expertiza sa în design industrial, fiind și cel care creează conceptele pentru toate localurile grupului.

 

Noutățile ediției din 2017

Producătorii prezenți la RO-Wine | The Wine Festival of Romania vor putea participa și la RO-Wine HoReCa, ediție specială dedicată exclusiv operatorilor HoReCa, ce va avea loc pe 6 mai, la Constanța, dar și la RO-Wine/Rose & Bubbles, ediția a doua, dedicată vinurilor rose și spumante, pe 5 august, la Fratelli Mamaia.

Helmuth Köche

Ambasadorul ediției din acest an este Helmuth Köcher, organizatorul evenimentului Merano Wine Festival, unul dintre cele mai prestigioase şi exclusiviste evenimente de profil din Europa.

Cum se face selecția vinurilor prezente în festival?

Participarea în selecția pentru festival se face pe bază de invitație. Fiecare producător va prezenta publicului un număr maxim de 5 etichete, selectate de către un juriu internațional, păstrând astfel standardul ridicat de calitate.

Volumul 2 The Wine Book of Romania va fi lansat înainte de RO-Wine și disponibil pentru achiziție în cadrul festivalului. În plus, în premieră, jurizarea pentru volumul 3 va avea loc în cadrul festivalului, experții din întreaga lume membrii ai juriului fiind invitați  pentru a se bucura de atmosferă.

Accesul la eveniment se va face în baza unui bilet care poate fi achiziționat de pe www.bilete.ro. Costul unui bilet standard este de 50 de lei, valabil pentru o zi de festival.

Partenerii RO-Wine | The Wine Festival of Romania 2017 sunt Selgros România, Banca Transilvania, CEZ România, Aqua Carpatica.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: