Antreprenori by eMAG

RoboScan 2M Aeria, Marele Premiu de la Geneva (detalii)

12 apr. 2013 2 min

RoboScan 2M Aeria, Marele Premiu de la Geneva (detalii)

Reading Time: 2 minute

Firma MBTelecom SRL (MBT), in parteneriat cu Centrul Est European pentru Cercetare Aplicativa Integrata (CEECAI) a expus la editia 41 a Salonului de Inventii si Produse Noi de la Geneva, ca unicat mondial revendicat de Romania, singurul scanner de avioane din lume – RoboScan 2M Aeria. (Un film de 3 minute si 54 de secunde, realizat de companie, despre acest produs, poate fi gasit pe Youtube sau pe www.mbtechnology.ro.

Aceasta realizare tehnologica de exceptie a fost considerata cea mai buna inventie din competitie, adjudecand pentru Romania, din nou, dupa 4 ani, Marele Premiu al celei mai prestigioase competitii de inventica si produse noi din lume. De remarcat ca firma MBTelecom este singurul concurent care a reusit sa adjudece Marele Premiu de doua ori in istoria de 41 de ani a Salonului de Inventii de la Geneva.

Inventia romaneasca, prezentata de MBT ca un prototip functional, a starnit un val urias de interes in randul juriului, al vizitatorilor si al celorlalti expozanti, dar si in randurile participantilor la o conferinta internationala despre terminalele aeroportuare, in curs de desfasurare in aceasi perioada la Geneva, care s-au deplasat in corpore (peste 90 de directori de aeroporturi din toata lumea) si au vizitat standul MBT fiind impresionati de nivelul tehnologic strategic si operational al acestui produs fara concurenta. 

La Marele Premiu de anul acesta se adauga inca o prestigioasa distinctie si anume Premiul International al Presei ce a fost acordat unei alte inventii apartinand MBT si anume SRS – un sistem revolutionar destinat securizarii bancomatelor in vederea prevenirii furturilor de informatii stocate pe cardurile bancare. Filmul de prezentare poate fi accesat pe www.mbtechnology.ro precum si pe Youtube

Standul MBT organizat impecabil pe o suprafata de 200 de m.p. a atras atentia la Geneva, fiind vizitat de personalitati de rang inalt din zona militara si a securitatii  transfrontaliere si aeroportuare din Elvetia, SUA, Argentina, Israel, Germania, Elvetia, Franta, Mexic, Turcia, Libia si alte tari interesate de acest produs care va revolutiona securitatea aviatica.

Roboscan 2M Aeria – castigatorul Marelui Premiu de anul acesta
Produsul Roboscan Aeria este o tehnologie unica in prezent in lume care poate radiografia in cateva minute fuzelajul si aripile unui avion, cu scopul de a identifica orice obiecte de contrabanda sau amenintare aflate la bord sau ascunse in cavitatile tehnice ale avionului. 

Ca aplicatie militara, scannerul poate diagnostica in timp foarte scurt si aparatele de zbor mitraliate, cu scopul de a determina rapid daca acestea mai pot zbura in deplina siguranta sau necestia interventi urgente.

La realizarea acestui produs de mare complexitate a lucrat timp de 4 ani un colectiv interdisciplinar coordonat de Mircea Tudor, presedinte al MBTelecom SRL si al CEECAI, colectiv care cuprinde peste 20 de specialisti in fizica nucleara, electronica industriala, software, automatizari, actionari hidraulice, structuri mecanice, tehnica automobilului, transmisie si procesare de date, etc. dintre care nominalizam doar cativa intr-o ordine aleatoare: Constantin Sima care a creionat ideea de baza a solutiei tehnice; Doru-Petru Munteanu, responsabil integrare proiect; Nicusor Birsan, Ovidiu Popovici si Emil Studineanu, proiectare si realizare imagistica; Radu Tudor, responsabil realizare prototip; Emil Mieilica, responsabil IT si dezvoltare software; Andrei Iacobita, proiecare si realizare solutii de automatizare;  Sergiu Semenescu si Nelia Giurescu, design si multimedia; Emil Axinte si Zsolt Papp, proiectare mecanica.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: