MarComm Stiri

România, 2018: 190 de accidente grave din cauza oboselii la volan

19 iul. 2019 < 1 min

România, 2018: 190 de accidente grave din cauza oboselii la volan

Reading Time: < 1 minut

Anul trecut, șoferii care au adormit la volan au provocat 190 de accidente rutiere grave care s-au soldat cu 227 de victime, cele mai multe dintre accidente având loc în weekenduri, pe drumurile naționale (153 de accidente), arată datele Inspectoratului General al Poliției Române.

Din necesitatea de prevenție și siguranță rutieră, campania ”FII TREAZ LA VOLAN!” revine pentru al patrulea an consecutiv, aducând în prim plan pericolele oboselii pentru șoferi.

Oboseala afectează abilitatea conducătorilor auto și le reduce capacitatea de concentrare şi atenţie, încetinind timpii de reacţie şi afectând abilitatea șoferilor de a lua decizii. 

A conduce după ce ai fost treaz 18 ore este echivalent cu a conduce cu o alcoolemie de 0,05%, accidentele survenite pe fondul oboselii având o probabilitate dublă de a fi fatale. Dacă șoferul a fost treaz timp de 24 de ore şi conduce este ca şi când ar avea o alcoolemie de 0,10%, potrivit National Sleep Foundation.

Cele mai multe accidente s-au înregistrat dimineaţa, în intervalele orare 06.00-07.00 (25 de accidente), 05.00-06.00 (24 de accidente) și 07.00-08.00 (17 accidente), respectiv după-amiaza, între 15.00-16.00 (17 accidente rutiere grave).

Proiectul se va desfășura, în paralel, în mediul online şi offline și atenționează șoferii despre măsurile pe care le pot lua pentru a reduce riscurile unui accident. Are ca obiectiv creșterea gradului de conștientizare cu privire la riscurile la care se expun participanţii la trafic, creşterea gradului de educaţie rutieră şi, scăderea numărului de accidente rutiere din România.

Campania ”FII TREAZ LA VOLAN!” se derulează până pe 10 septembrie cu sprijinul Poliţiei Române, UNSAR (Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România) şi al BAAR (Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România) , fiind inițiată de APPA (Asociaţia Pentru Promovarea Asigurărilor).

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: