Finanțe Stiri

Sorana Mantho, noul director general UNSAR

28 apr. 2017 2 min

Sorana Mantho, noul director general UNSAR

Reading Time: 2 minute

Adunarea Generală a Uniunii Naționale de Asigurare și Reasigurare din România a validat mandatul noului Director General Sorana Mantho. Conducerea UNSAR va avea o echipă extinsă cu trei noi poziții cheie pentru coordonarea activităților pe secțiuni în vederea implementării strategiei UNSAR 2020, anunță asociația, într-un comunicat de presă.

Sorana Mantho este un executiv cu o experiență profesională de peste 25 ani. De profesie avocat, absolventă a facultății de drept Babeș Bolyai a Universității din Cluj, Sorana și-a consolidat cariera în domeniul juridic, în public și corporate affairs, evoluând pe poziții de management la nivel național și regional, în cadrul companiilor în care și-a desfășurat activitatea. A lucrat timp de 18 ani în corporații internaționale de top din telecomunicații, industria siderurgică și industria tutunului,  unde a făcut parte din echipele de management. În calitate de consultant a condus proiecte pentru îmbunătățirea cadrului de reglementare a afacerilor. 

Coordonatorii pe secţiunile Viaţă și Sănătate, Auto și Non-Auto vor completa echipa de specialiști ai UNSAR:

Alexandru Printz, coordonator al secţiunii de asigurări auto, este un profesionist cu peste 15 ani de experienţă în sectorul financiar – bancar . A lucrat în cadrul unei companii multinaţionale de top din asigurări, în management de proiecte şi arhitectură de business și în cadrul uneia dintre cele mai mari bănci din România unde a ocupat diferite poziţii de management. A fost implicat în proiectul de educație financiară “Şcoala de Bani”.

Iulia Nicola, coordonator al secțiunii asigurărilor generale Non-Auto, are o experienţă de peste 16 ani în asigurări generale şi a condus timp de peste 7 ani departamentul de Subscriere în una dintre companiile de top din asigurări. Ea a coordonat proiecte complexe, de la crearea şi dezvoltarea produselor de asigurare, implementare IT, subscriere şi managementul portofoliului, până la recrutarea şi formarea echipelor. De-a lungul carierei, Iulia  a mai fost implicată în grupurile de lucru din cadrul UNSAR, iar acum va avea ocazia să coordoneze unul dintre ele.

Roxana Băluţă, coordonator al secţiunii de asigurări de Viaţă şi Sănătate, are o carieră de peste 11 ani în asigurări, dezvoltată alături de una dintre cele mai cunoscute companii din industrie. Experienţa ei include gestionarea şi dezvoltarea produselor de viaţă şi sănătate, management de proiect atât la nivel local, cât şi în proiecte internaţionale.

“Am atins încă un obiectiv din strategia asumată de UNSAR pentru perioada 2017 – 2020 și am definitivat o nouă echipă în care credem. Noii colegi vor începe activitatea în perioada următoare, iar după etapa de tranziție vor demara implementarea efectivă a proiectelor UNSAR pentru atingerea obiectivelor propuse. UNSAR își dorește ca piața să se dezvolte, să fie recâstigată încrederea clienților și să se alinieze cât mai ușor și eficient la standardele europene”, a declarat Adrian Marin, Președintele UNSAR.

UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România reprezintă 20 de companii de profil. Acestea dețin o pondere de peste 90% din piața locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea și reprezentarea intereselor asigurătorilor și reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activității de asigurări în România și promovarea dezvoltării cât mai durabile a industriei asigurărilor pe plan intern și internațional.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: