Finanțe

România, cea mai atractivă dintre piețele din Europa de Est

1 sept. 2016 < 1 min

România, cea mai atractivă dintre piețele din Europa de Est

Reading Time: < 1 minut

Dintre piețele de frontieră din Europa de Est, cea mai atractivă din punctul nostru de vedere este România, spune Greg Konieczny, CEO Romania, Vicepresedinte Executiv, Director de Strategii de Specialitate, Templeton Emerging Markets Group, într-un interviu publicat pe blogul lui Mark Mobius, Presedinte Executiv al Templeton Emerging Markets Group.

“Există chilipiruri din punct de vedere al evaluărilor, randamente ridicate ale acțiunilor și perspective bune pentru oferte publice inițiale ale unor companii de stat, dar și private. Produsul intern brut a avut o evoluție solidă în ultimii ani, iar în primul semestru din 2016 a înregistrat o creștere de 5%, ceea ce plasează România în poziția de a deveni economia cu cea mai rapidă creștere din Uniunea Europeană (UE)”, arată Greg Konieczny.

Konieczny consideră că și piața din Turcia este atractivă comparative cu alte piețe regionale. “Companiile turcești listate tind să aibă în general o poziție mai bună decât competitorii lor din regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa) în ceea ce privește guvernanța corporativă, structura balanței contabile, managementul executiv, credibilitatea și capacitatea de export. De asemenea, consumul a avut o creștere susținută în Turcia, în pofida scăderii activității din turism. Ca urmare a recentelor performanțe slabe ale pieței și monedei turcești, vedem oportunități de investiții în companiile turcești orientate spre consum și în exportatori”, arat[ reprezentantul  Templeton Emerging Markets Group .

În ceea ce privește piața din Rusia, Konieczny vede oportunități de investiții foarte limitate în sectorul de petrol și gaze din Rusia, din cauza implicării puternice a statului, dar este optimist în legătură cu perspectivele sectoarelor IT și de consum, care pot beneficia de îmbunătățirea economiei rusești.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: