Marketing Stiri

Romanian Design Week are loc in perioada 20 mai – 5 iunie

4 mart. 2016 2 min

Romanian Design Week are loc in perioada 20 mai – 5 iunie

Reading Time: 2 minute

Romanian Design Week va avea loc in perioada 20 mai – 5 iunie, iar expozitia centrala se va desfasura in incinta Pietei Amzei, cladire ce a fost construita in urma unui concurs de proiecte din 2006,  organizat cu sprijinul Ordinului Arhitectilor din Romania.

Acesta este cel mai mare eveniment multidisciplinar dedicat industriilor creative din Romania. Evenimentul este initiat de The Institute si organizat in parteneriat cu ING Bank.

Printr-un parteneriat semnat cu Administratia Pietelor Sector 1, The Institute va colabora cu directorul general al acesteia, Robert Daniel Nitu, pentru alcatuirea si implementarea unui program sustinut de evenimente si manifestari cultural-artistice si de promovare a antreprenorilor din industrii creative, menit sa contribuie la reinventarea si revitalizarea spatiului Pietei Amzei si la reintroducerea acestuia in circuitul urban si in atentia publicului larg.

Ca in fiecare an, Romanian Design Week va include in programul sau expozitia centrala organizata de The Institute si un circuit al evenimentelor si spatiilor ce promoveaza designul si toate disciplinele acestuia – arhitectura, urbanism, design de interior, design grafic si ilustratie, design vestimentar, design de obiect – dedicate atat publicului larg, cat si profesionistilor. Romanian Design Week va aduce in lumina reflectoarelor cele mai bune proiecte realizate in ultimul an si pe autorii acestora.

Studiourile de design, atelierele, showroom-urile, galeriile de arta sau spatiile neconventionale ce incurajeaza initiativele creative care doresc sa participe la cea mai mare sarbatoare a designului si sa completeze harta RDW se vor putea inscrie pe site-ul institute.ro, pana la 7 martie. In functie de tipul spatiilor si de conceptul evenimentelor, acestea se pot alatura uneia dintre cele trei categorii: Join, Drink, Buy.

Noutatile editiei de anul acesta 

Expozitia centrala se va extinde anul acesta si cu o noua platforma – Show Off – un spatiu dedicat brandurilor creative, care inteleg si promoveaza designul si initiativele artistice. Aceasta este o noua manifestare a intentiei The Institute de a cauta si de a promova proiecte multidisciplinare care pot reprezenta exemple de bune practici pentru colaborarile dintre designeri si producatori sau dintre profesionistii ce provin din discipline diferite.

In plus, Expozitia editiei 2016 va include si cele mai bune proiecte de design industrial, o noua categorie adaugata in structura Romanian Design Week. Aici vor fi prezentate obiecte ce imbina esteticul cu functionalul si care contribuie la imbunatatirea calitatii vietii si la dezvoltarea economica – de la mobilier ergonomic la ceasuri inteligente, de la obiecte de uz casnic la materiale inteligente. Curatorul invitat sa selectioneze proiectele expuse in aceasta categorie este Stefan Barutcieff, director de creatie la Pilotfish, München.

Stefan Barutcieff, Adrian Soare, Arhitect Partener SYAA, Domnica Margescu, director de moda Elle, Maurice Munteanu, editor de moda Elle, Mihai Gurei, Creative Director si Owner Intro, si Ovidiu Hrin, graphic designer Synopsis, alaturi de arhitectul Attila Kim, care va semna designul Expozitiei centrale, alcatuiesc board-ul creativ de consultanti al editiei 2016.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: