Lifestyle Stiri

Românii își fac vacanța de Paște în străinătate

28 mart. 2019 3 min

Românii își fac vacanța de Paște în străinătate

Reading Time: 3 minute

Deși Paștele de anul acesta pică la o dată mai târzie față de anul trecut, pentru mulți va reprezenta primul weekend prelungit din an și prilej de vacanță.

Pentru cei ce plănuiesc o escapadă de Paște, motorul gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a aflat care sunt cele mai urmărite destinații de către români în 2019 și cât îi va costa pe călătorii care vor să petreacă Paștele peste hotare, comparativ cu anul precedent.

Cei mai mulți români călători preferă să petreacă Paștele în marile orașe ale Europei. Dintre cele 50 cele mai populare destinații de Paște de anul acesta din punctul de vedere al căutărilor de zboruri pe distanțe scurte și medii, Roma se bucură de cel mai mare interes din partea românilor, fiind urmată de Barcelona, Istanbul și Londra. Acest clasament al primelor 10 cele mai căutate destinații a cunoscut puține modificări față de anul trecut când capitala Italiei, a Regatului Unit și a regiunii catalane ocupau, de asemenea, locurile fruntașe.

Scăderea interesului pentru Moscova, care în 2018 se afla pe locul 4 în top, reprezintă o schimbare importantă de anul acesta. În același timp, alte capitale europene – precum Lisabona și Viena – și-au făcut loc în primele 10 cele mai căutate destinații de Paște pentru români.

Cele mai râvnite destinații de Paște

Anul acesta, prețul mediu al zborului dus-întors către cea mai căutată destinație (Roma) este de 120€ (cu 27% mai scump față de anul trecut), în vreme ce zborul către Barcelona s-a scumpit cu 43% față de aceeași perioadă a lui 2018, ajungând la 204€. Împreună cu Barcelona, Amsterdam și Lisabona sunt cele mai scumpe destinații din punctul de vedere al zborurilor din acest top 10, cu prețuri de 196€, respectiv 210€.

Pe de altă parte, cele mai mici prețuri medii ale biletelor de avion au fost înregistrate către Milano (99€) și Viena (102€): aproape jumătate din prețul către cele mai scumpe destinații. De fapt, dintre cele mai populare destinații de Paște de anul acesta, Viena este singura care se bucură de scăderi de preț semnificative comparativ cu 2018: cu 33% mai ieftine față de anul trecut.

Cei care plănuiau să viziteze capitala Regatului Unit vor fi bucuroși să afle că zborurile către Londra în perioada Paștelui de anul acesta sunt puțin mai ieftine comparativ cu cele de anul trecut (1%).

Puerto de la Cruz, acest oraș al primăverii eterne aflat în nordul Insulei Tenerife, a fost cea mai căutată destinație de Paște în ceea ce privește cazarea arată analiza momondo.ro.  Următoarele două destinații sunt: Istanbul și Pamukkale.

Moscova, împreună cu orașul maltez Golful Saint Paul, primele două cele mai căutate destinații în 2018 din punctul de vedere al cazării, au ieșit complet din top 10 făcând loc altor destinații precum Amsterdam sau Göreme (al treilea oraș turcesc din acest clasament, în 2019).

Analiza prețurilor medii pentru o cameră dublă în hotelurile de 3 și 4 stele în aceste destinații populare de Paște a arătat faptul că Pamukkale – acest teritoriu turcesc ce aparține apelor termale și calcarului – este cea mai ieftină destinație din punctul de vedere al cazării. Prețul mediu pe noapte al unei camere duble este de 17€, urmat de Puerto de la Cruz cu 24€. La polul opus, Amsterdam și Barcelona sunt orașele cu cele mai scumpe cazări: 148€, respectiv 122€ sunt prețurile medii ale unor astfel de camere de hotel.

Așadar, atunci când plănuiesc vacanța de Paște în străinătate, românii preferă, în principal, marile orașe europene. Cu toate acestea, rezultatele căutărilor de hoteluri în 2019 demonstrează un interes sporit față de destinații turcești, precum și pentru însoritul orășel aflat pe coasta Insulelor Tenerife (Puerto de la Cruz). În ceea ce privește prețurile zborurilor, cele mai multe dintre acestea au crescut, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: