Lifestyle Stiri

Românii și iarna sunt pe val

26 iul. 2017 2 min

Românii și iarna sunt pe val

Reading Time: 2 minute

Un sfert dintre vacanțele disponibile pentru perioada Revelionului în destinații exotice sau îndepărtate au fost deja rezervate.

Dacă în urmă cu trei – patru ani vacanțele exotice erau rezervate în special perioadei de vară și într-o mică măsură anumitor săptămâni din sezonul de primăvară și toamnă, în ultimii doi ani, românii sunt tot mai interesați să își petreacă Revelionul în destinații exotice, însorite. Potrivit informațiilor agenției de turism Eturia, peste 900 de rezervări au fost confirmate de la anunțarea ofertelor de Revelion și, până în prezent, majoritatea au beneficiat de un discount de rezervare timpurie, astfel că Eturia a ocupat deja peste 25% dintre locurile rezervate în perioada Revelionului. Pentru o excursie exotică în perioada Noului An românii scot din buzunare sume cuprinse între 1.450 și 3.800 de euro de persoană.

Pentru un Revelion la plajă, în Zanzibar sau în Republica Dominicană turiștii români plătesc în jur de 1.990 de euro pentru bilet de avion, taxe de aeroport, cazare și toate mesele incluse. În jur de 2.300 euro costă un sejur în Maldive sau Cuba, cu transportul și cazarea la hoteluri de 4 stele. Pentru cei care nu își doresc o vacanță statică, într-un resort, există posibilitatea circuitelor. Un astfel de exemplu este cel în Cambogia și Vietnam, pentru care turiștii plătesc aproximativ 3.300 de euro sau a unei croaziere în Miami și insulele Caraibe, pentru care plătesc aproximativ 3.800 de euro.  

„Revelionul este o perioadă mai dificilă pentru vacanțele exotice, deoarece prețul biletelor de avion este foarte mare și locurile se epuizează rapid. Echipa Eturia conturează pachetele și face rezervările aferente vacanțelor chiar și cu 12 luni în avans, pentru a securiza cele mai bune locuri de vacanță, dar și prețuri competitive. Același plan este aplicat și de clienții noștri care, deși se pregăteau de concediile de vară, au preferat să își rezerve încă din luna mai vacanța de Revelion beneficiind și de discount-uri generoase”, spune Sorin Stoica, co-proprietar Eturia.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: