Lifestyle Stiri

Romanii, in topul celor mai „slabi” soferi din Europa

16 dec. 2015 2 min

Romanii, in topul celor mai „slabi” soferi din Europa

Reading Time: 2 minute

Comportamentul in trafic al soferilor romani este perceput negativ. Ei se situeaza pe locul al treilea, atat in acceptiunea conationalilor lor (dupa bulgari si italieni), cat si dupa parerea celorlalti soferi din Uniunea Europeana (dupa italieni si francezi).

Soferii romani recunosc ca circula cu viteza ridicata doar pe drumuri libere, cand se grabesc sau cand circula pe autostrada, releva studiul LeasePlan Mobility Monitor. Studiul a luat pentru prima data in considerare si raspunsurile conducatorilor auto ale masinilor gestionate in leasing operational din Romania. In cadrul sondajului LeasePlan MobilityMonitor au fost chestionati 237 de soferi care conduc masini in leasing operational.

Dintre acestia, 33% au afirmat ca circula cu viteza ridicata cand drumul este liber. 27% dintre respondentii din Romania au precizat ca se deplaseaza cu viteza cand se grabesc, iar 24% dintre respondenti au recunosc ca “apasa pe acceleratie” cand circula pe autostrada. In cazul sondajului efectuat la nivel european, 36% dintre soferii chestionati au afirmat ca doar pe autostrada conduc cu viteza, in timp ce 24% au afirmat ca merg cu viteza mare doar cand drumul este liber sau cand se grabesc (21%).

Leasing-ul, preferat pentru masina de serviciu

Studiul LeasePlan Mobility Monitor arata ca 75% dintre conducatorii auto (cu autovehicul de serviciu) din Romania ar prefera ca masina de serviciu sa fie gestionata in leasing. Numai 5% din respondenti ar prefera sa vina la serviciu cu masina proprie iar 14% ar prefera sa primeasca bani cu care sa gestioneze problema transportului. Pe plan global, spaniolii prefera sa gestioneze masina in leasing in proportie de 84% iar grecii in procent de 78%. Cei mai reticenti la aceasta forma de asigurare a mobilitatii sunt turcii, cu un procent de 46%.

„Preferinta soferilor din Romania pentru gestionarea autoturismului in leasing indica un potential clar de crestere pentru solutiile flexibile destinate mobilitatii angajatilor. Leasingul operational garanteaza costuri fixe si previzibile de exploatare a flotei auto, avans 0% si conditii adaptate la nevoile de mobilitate ale fiecarui angajat. Pe viitor ne vom concentra pe o comunicare mai stransa cu utilizatorii autovehiculelor noastre incercand sa gasim, impreuna cu acestia si cu factorii de decizie din companiile la care sunt angajati, cel mai bun mix de solutii de mobilitate”, a declarat Bogdan Apahidean, director general al LeasePlan Romania, intr-un comunicat de presa.

La intrebarea din ce tara provin cei mai slabi soferi, participantii la sondajul LeasePlan Mobility Monitor au indicat in ordine Bulgaria (10%), Italia (6%) si Romania (5%). La aceeasi intrebare, conducatorii auto din Uniunea Europeana au indicat ca cei mai slabi soferi provin din Italia (13%), Franta (6%) si Romania (5%). Soferii din Romania au indicat pe locurile 4 si 5 in topul celor mai rai soferi pe conducatorii auto din Ungaria (4%) si Grecia (3%). La nivel european pe locurile patru si cinci s–au situat soferii din Grecia si Polonia, cu cate 4%.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: