Management Stiri

Românii, tot mai activi în căutarea unui job2 min

03/09/2019 2 min read

author:

Românii, tot mai activi în căutarea unui job2 min

Reading Time: 2 minute

Interesul românilor pentru un nou loc de muncă este în creștere, în luna august, companiile înregistrând cu 11% mai multe aplicări la joburi, față de aceeași perioadă a anului trecut

Joburile din domeniile financiar – contabilitate, transport și inginerie au fost cele mai căutate poziții în rândul candidaților români, cu peste 60.000 de căutări în total în luna august, pe portalul de recrutare BestJobs. Românii au mai fost interesați și de domenii precum medical și pharma, sau resurse umane, cu mai bine de 15.000 de căutări de joburi fiecare. Surpriza lunii august vine din domeniu IT&C, unde angajații specializați au fost mai preocupați de perspectiva unui job nou decât de cei din domenii precum vânzări sau BPO, al căror interes a fost mult mai constant pe parcursul acestui an.  

În același timp, top 3 joburi vedetă în luna august au atras o medie de 1.000 de candidați fiecare: Vodafone – Technical Project Manager, BCR – Partener Servicii Clienți și, din nou, BCR – Partener Clienți Retail. Topul companiilor cu cele mai multe aplicări este condus și în luna august de către Vodafone (2.623 aplicări), Banca Transilvania (2.136 aplicări), Oracle (2.021 aplicări), Regina Maria (1.973 aplicări), Continental Automotive Group România (1.812 aplicări), ENEL (1.733 aplicări), Interbrands (1.525 aplicări), Raiffeisen Bank (1.470 aplicări), First Bank (1.470 aplicări) și MedLife (1.416 aplicări).

Și în luna august au existat candidați care au ales să aplice direct pe paginile de profil ale companiilor angajatoare de pe BestJobs. Astfel, companiile cu cel mai bun brand de angajator în luna august au fost: Oracle, cu 111 aplicări spontane, A&D Pharma, cu 107 aplicări spontane, Banca Transilvania, cu 103 aplicări spontane, Adidas România, cu 93 aplicări spontane, Continental Automotive Group România, cu 85 aplicări spontane, MedLife, cu 79 aplicări spontane, BCR, cu 78 aplicări spontane, Raiffeisen Bank, cu 74 aplicări spontane, Coca-Cola HBC România, cu 70 aplicări spontane, Vodafone, cu 69 aplicări spontane, și ENEL, cu 68 aplicări spontane.

Foto: © Elnur | Dreamstime.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE