CSR Stiri Tech

Elicopterul SMURD din Cluj, echipat cu ecograf portabil Philips

17 nov. 2020 < 1 min

Elicopterul SMURD din Cluj, echipat cu ecograf portabil Philips

Reading Time: < 1 minut

Philips a donat un ecograf portabil Lumify pentru echiparea elicopterului SMURD din Cluj. Soluția mobilă pentru ecografie cu ultrasunete permite utilizarea smartphone-urilor și a tabletelor pentru o examinare rapidă, cu acuratețe ridicată, contribuind la susţinerea intervenţiilor de urgenţă pe cale aeriană.

„Dotarea unui elicopter SMURD cu un ecograf portabil vine în sprijinul activității medicale, reprezentând un ajutor fundamental pentru optimizarea și eficientizarea intervenției de salvare, prin investigații imagistice la locul accidentului și în timpul transportului. Astfel se susține diagnosticul și este diminuat timpul de efectuarea a manevrelor medicale necesare stabilizării pacienților”, spune dr. Raluca Tat , medic șef secție UPU-SMURD.

Ecograful mobil poate fi integrat cu tehnologia Reacts, care permite consultarea cu alți medici, în timp real, indiferent de locul în care se află aceștia, cu o calitate intactă a imaginii și o conexiune securizată cu dispozitivul mobil. Astfel, personalul medical din spital are acces în timp real la imaginile obținute de ecograf înca din pre-spital. În acest mod, medicii pot oferi sprijin echipei aflate pe teren și pot pregăti eventualele proceduri de care pacientul are nevoie atunci când ajunge la spital.

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: