Stiri

Românii vaccinați pot merge în Ungaria fără teste și carantină

26 mai 2021 2 min

Românii vaccinați pot merge în Ungaria fără teste și carantină

Reading Time: 2 minute

Autoritățile din Ungaria au revizuit condițiile de intrare în țară, în contextul pandemiei. Românii pot intra în Ungaria fără carantină și fără test anti-Covid dacă au certificat de vaccinare, noile condiții fiind anunțate, miercuri, de MAE.

Astfel, românii care au un certificat de vaccinare împotriva COVID–19 eliberat de autoritățile din România, care atestă efectuarea schemei complete de vaccinare, respectiv a celor două doze (în cazul unui vaccin efectuat în două doze) sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat în doză unică), pot intra în Ungaria, fiind exceptați de la măsura carantinei sau de la prezentarea unui test molecular tip PCR sau antigen cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, informează Ministerul de Externe.

Documentul care atestă vaccinarea trebuie să fie redactat în limba română și în limba engleză (document bilingv), să fie eliberat de centrul de vaccinare din România, fără a mai fi necesară îndeplinirea altei formalități.

Totodată, MAE precizează că toate celelalte condiții de intrare în Ungaria rămân în vigoare și pot fi consultate la pagina de internet: http://www.mae.ro/node/51934.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: www.mae.ro, http://budapesta.mae.ro/ și reamintește că cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei României la Budapesta: +36 30 535 69 12.

Ungaria a implementat un certificat de vaccinare

Ungaria a implementat un certificat de vaccinare pentru cetățenii care s-au imunizat deja. Prezentat sub forma unui card, acest document le oferă rezidenților drepturi și libertăți suplimentare. Cum ar fi accesul la spațiile de divertisment sau la piscine.

Pe de altă parte, Ungaria este una din țările din Europa care a adoptat unele din cele mai dure restricții cu privire la tranzitarea țării, dar a avut și o campanie intensă de vaccinare. În Ungaria au fost aprobate și vaccinurile chinezești și cel rusesc, pe lângă vaccinurile aprobate de Uniunea Europeană.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: