Stiri Tech

Specialistii din telecomunicatii se intalnesc la RONOG

oct. 23, 2015 2 min

Specialistii din telecomunicatii se intalnesc la RONOG

Reading Time: 2 minute

In data de 29 octombrie 2015, incepand de la ora 10, la Hotel Novotel din Bucuresti, va avea loc conferinta de presa prilejuita de deschiderea celei de-a doua editii a evenimentului RONOG (ROmanian Network Operators Group).

Evenimentul din acest an, care vine dupa succesul primei editii RONOG de anul trecut, isi propune sa aduca impreuna specialisti din domeniul telecomunicatiilor, care sa impartaseasca experiente noi, tehnologii si trenduri actuale. Evenimentul RONOG 2 se adreseaza reprezentantilor operatorilor de retele, furnizorilor de servicii si continut, furnizorilor de echipamente, companiilor romanesti si straine de profil.

Cel mai important lucru pe care il realizeaza acest eveniment este tocmai crearea oportunitatii de intalnire, a schimbului de idei, experiente si opinii, dar si schimbul de informatii legate de aspectele tehnice care pot influenta internetul.

“RONOG este un grup de lucru al operatorilor de retele din Romania, care se intruneste periodic pentru a aborda probleme de interes comun. In acest an, in calitate de gazda a acestui eveniment, ne bucuram sa vedem un interes crescand pentru acesta, atat din partea operatorilor cat si a celorlaltor entitati din domeniu. Vom aborda in cursul acestei intalniri mai multe tematici ce tin de tendintele pietei de telecom din Romania, de noutatile tehnologice din domeniu, aspecte legate de cooperarea dintre operatori, dar si din domeniul securitatii informatice. Dorim sa incurajam in continuare comunicarea si dialogul intre operatori, asigurand un mediu propice initierii si dezvoltarii de parteneriate intre acestia”, a declarat Eric Andrei Baleanu, Presedintele Asociatiei InterLAN, gazda evenimentului.

Anul acesta, printre subiectele aduse in discutie la conferinta se numara: epuizarea resurselor de tip IPv4 si gasirea de solutii pentru implementarea resurselor IPv6, directiile de dezvoltare ale internetului (noi tehnologii si aplicatii, analize si previziuni, inovatii etc.), coordonarea internetului, guvernarea si practicile de reglementare, aspecte tehnice si sociale ale peering-ului si interconectarilor, operatiuni de retea si securitate si livrarea de continut.

Asociatia InterLAN, organizatoarea si gazda evenimentului, care implineste anul acesta 10 ani de existenta, este o organizatie non-profit al carei scop principal este reprezentarea intereselor furnizorilor

de telecomunicatii din Romania. Fondata in anul 2005 la initiativa catorva operatori de retete de telecomunicatii, are in prezent in cadrul sau furnizori de servicii de acces la internet, telefonie fixa, televiziune prin cablu si alti operatori de retele din Romania. Din 2008, Asociatia InterLAN este membru cu drept de vot in Asociatia Europeana a Internet-Exchange-urilor (Euro-IX), iar din anul 2015 Asociatia InterLAN a devenit membru cu drept de vot a organizatiei europene RIPE NCC.

Conferinta RONOG 2015 este realizata cu sustinerea Asociatiei InterLAN si a sponsorilor Infoblox, Bitdefender, Internet Society, RIPE NCC, M247 Europe, NX Data si Teleprecision-MTS.

Detalii regasiti pe site-ul www.ronog.ro .

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: