Stiri Tech

Românul care va revoluționa transporturile, în finala Greentech Festival

18/03/2020 < 1 min read

Românul care va revoluționa transporturile, în finala Greentech Festival

Reading Time: < 1 minut

Start-up-ul ”Swisspod”, fondat în Elveția de către românul, Denis Tudor, a ajuns în finala concursului din cadrul ”Greentech Festival”, evenimentul organizat de campionul modial la Formula 1, Nico Rosberg, și dedicat ideilor inovatoare, care contribuie la protejarea mediului înconjurător.

Start-up-ul are ca obiectiv construirea unui mijloc de transport revoluționar, folosind tehnologia Hyperloop. Potrivit estimărilor inventatorilor, infrastructura la care lucrează va face posibilă o călătorie între Geneva și Zurich în doar 17 de minute, cu o amprentă de carbon de zece ori mai mică decât cea lăsată de o mașină electrică. Echipa condusă de românul în vârstă de 26 de ani include, în prezent, 40 dintre inginerii de top, din Elveția.

La fiecare categorie din concurs, organizatorii au făcut câte șase nominalizări. Dintre acestea, primele  trei, alese prin voturile publicului, s-au calificat în finală. Astfel, Swisspod concurează acum cu un startup britanic, care propune o soluție pentru diminuarea consumului de sticle din plastic, și  cu o platformă de reciclare inovatoare, din Beirut. Câștigătorul va fi desemnat în 19 iunie, ca urmare a unor interviuri organizate de un juriu format din 40 de specialiști internaționali, din domeniul tehnologiilor verzi.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole pe aceeași temă