Companii Stiri Tech

Legrand: piața caselor inteligente crește anual cu 30%

17 sept. 2019 3 min

Legrand: piața caselor inteligente crește anual cu 30%

Reading Time: 3 minute

Casele inteligente ajung la 60% din totalul segmentului rezidențial nou construit pe teritoriile Belgiei sau Franței. În România, proporția smarthome-urilor este de 5%. Deși ponderea nu este promițătoare prin comparație cu alte țări europene, casele inteligente sunt din ce în ce mai preferate de români, creșterea acestui segment ridicându-se la 30% pe an.

Touchscreen

Cele mai întâlnite soluții implementate în casele inteligente ale românilor sunt controlul inteligent al iluminatului, al storurilor și al temperaturii, urmate de sonorizare și gestiunea energiei.

Principalul jucător de pe piața soluțiilor inteligente pentru locuințe, Legrand, vine cu soluții integrate MyHOME, soluții dezvoltate în ultimii zeci de ani pe baza înțelegerii nevoilor unor categorii largi de consumatori.

“Primul nostru întrerupător ceramic a fost produs acum 100 de ani și, de atunci, am investit masiv în cercetare și dezvoltare. În momentul de față, Legrand este specialistul global în infrastructuri electrice și digitale, iar  sistemele noastre de casă inteligentă sunt printre cele mai moderne și inovative de pe piață. Era natural ca oferta noastră să îi atragă și pe clienții din România, care încep să prefere locuințele conectate. Aceștia aleg soluțiile MyHome fiindcă oferă un control natural și facil al dispozitivelor digitale, pot fi adaptate la stilul de viață și la momentul zilei. Totul, conectat cu smartphone-ul, pentru ca locuința să devină interactivă”, a declarat Călin Pașcalău, director general, Legrand România.

Complexul rezidențial Casa del Mar din Mamaia este unul dintre proiectele unde sunt accesibile soluțiile MyHome Legrand. Apartamentele complexului sunt cablate complet pentru instalarea soluțiilor de automatizare. Pachetele standard Legrand pentru apartamente dotate cu soluții MyHOME încep de la 400 euro și ajung până la 1.200 euro.

“Practic, cu o investiție care e mai mică decât cea într-un telefon de ultimă generație, poți să-ți transformi casa într-una conectată – cu schimbări mult mai vizibile și mai plăcute în viața ta. În plus, soluțiile noastre aduc economii importante ale consumului de energie electrică, de până la 30%”, a completat Călin Pașcalău, director general, Legrand România.

Tableta

Printre funcționalitățile complete ale soluțiilor MyHome se numără: controlul iluminatului, automatizarea storurilor și a draperiilor, a ușilor de la garaj, setarea temperaturii, a fundalului sonor, precum și gestiunea energiei. Soluția este modulară și poate fi montată  de către un instalator, cu condiția dotării locuinței, în prealabil, cu un cablaj special.

Pentru utilizatori, folosirea soluției implică doar instalarea aplicației dedicate MyHOME Up, care este disponibilă în Play Store și Apple Store și configurarea setărilor în funcție de încăpere.

Totodată, utilizatorii își pot realiza scenarii, care pot fi configurate în funcție de mai mulți parametri: geolocație, momentul zilei sau condiții meteo. Un scenariu pentru momentul întoarcerii de la birou poate să includă: o anumită temperatură în fiecare cameră în care soluția e instalată, muzică preferată, un nivel al iluminării care să relaxeze, chiar și deschiderea ușii de la garaj sau funcționarea unei prize care până în acel moment fusese oprită, în momentul în care utilizatorul este la o distanță de 500 metri de casă.

Un alt exemplu de produs Legrand care poate fi integrat în cadru soluției MyHOME sau instalat separat este videointerfonul conectat. Prin intermediul acestuia utilizatorii pot vedea pe ecranul smartphone-ului, chiar și atunci când nu se află acasă, cine este la ușă.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: