Antreprenori by eMAG Stiri

Ryan Reynolds își vinde compania producătoare de gin către un gigant global cu 610 mil. $

18 aug. 2020 < 1 min

Ryan Reynolds își vinde compania producătoare de gin către un gigant global cu 610 mil. $

Reading Time: < 1 minut

Acum doi ani și jumătate, starul hollywoodian Ryan Reynolds intra în businessul cu băuturi alcoolice prin achiziția unui pachet consistent de acțiuni în Aviation Gin, într-o perioadă în care mai multe vedete investeau în domeniul băuturilor alcoolice. Acum, iese din business.

Gigantul global Diageo va achiziționa Aviation American Gin pentru circa 610 milioane de dolari. Diageo va plăti 335 de milioane de dolari pentru achiziție, sumă la care se pot adăuga până la 275 de milioane de dolari, în funcție de performanța mărcii în următorii zece ani.

Grupul cumpărase în 2017 brandul de tequila Casamigos, lansat de George Clooney, pentru 700 de milioane de dolari, sumă la care se poate adăuga un bonus de 300 de milioane de dolari în funcție de performanțele mărcii în următorii zece ani. Acordul include și participația Davos Brands, care deține Aviation Gin alături de Ryan Reynolds.

Producătorii de băuturi alcoolice nu trec prin cea mai fericită perioadă din punct de vedere financiar, în condițiile în care vânzările în restaurante și baruri s-au prăbușit din cauza restricțiilor impuse de pandemie. Deși consumul casnic a crescut în perioada carantinei, acesta nu a putut compensa pierderile din HoReCa. Vânzările Diageo au scăzut cu 8,4% în anul fiscal încheiat la 30 iunie.

Diageo mai are în portofoliu branduri importante de gin, cum ar fi Tanqueray, Gordon’s sau Gilbey’s, vânzările acestora reprezentând 5% din vânzările globale ale companiei, potrivit CNN.

Aviation American Gin, brandul deținut de starul din filmele Deadpool, era pe val înainte de pandemie, dublându-și volumul de vânzări în 2019. Ryan Reynolds s-a implicat activ în promovarea brandului, fiind imaginea acestuia în reclamele companiei.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: