Ediția a doua a ghidului aduce un număr mare de destinații noi, printre care: Maramureș oferă două obiective noi care au primit distincția de 3 stele, Valea Marei și Valea Maramureșului, Parcul Național Retezat a primit 2 stele, Castrul Porolisum a obținut 2 stele, de la o stea în prima ediție, Ulpia Traiana a primit 2 stele, Salina Turda și Cascada Bigăr, ambele nou intrate în ghid, au primit fiecare câte 2 stele.
Ghidul este împărţit în trei secțiuni. În prima parte, SĂ DESCOPERIM ROMÂNIA, iubitorii de călătorie sunt purtați prin 7 regiuni importante ale țării, ca mai apoi, în cea de a doua parte, SĂ ÎNȚELEGEM ROMÂNIA, să afle atât tainele artei și tradițiilor populare, cât și istoria țării, iar partea a treia, ORGANIZAREA CĂLĂTORIEI, să ofere informații practice și foarte utile pentru planificarea în detaliu a excursiilor.
În deschiderea ghidului, autorii întâmpină cititorii cu o selecție a celor mai frumoase locuri adunate în 3 mini-capitole:
De neocolit: 10 cele mai impresionante destinații și obiective turistice
Locuri care-ți merg la suflet: cele mai frumoase amintiri din călătorie adunate în Top 5 Biserici și Mănăstiri, Piețe, Muzee și Comori ascunse
Itinerare turistice: recomandări de 4 intinerarii de 8 până la 21 de zile
În sectiunea SĂ DESCOPERIM ROMÂNIA autorii sugerează șapte regiuni ce permit călătorilor să descopere peisajul unic al României, pornind din capitală, București și împrejurimile sale, și urcând spre Țara Românească (Valahia), urmată de Transilvania, Banat și Crișana, înaintând spre Maramureș și Moldova și coborând în Dobrogea și Delta Dunării. Fiecare regiune este atent descrisă cu detalii obiectivele turistice propuse de editorii Michelin, cu recomandări de cazare, restaurant, pentru toate tipurile de bugete, hărți și chiar detalii istorice.
În secțiunea SĂ ÎNȚELEGEM ROMÂNIA sunt prezentate repere sociale, culturale și religioase în 6 sub-capitole, de la România astăzi, la Arta și tradiții populare, la Gastronomie, Artă și cultură, Istorie și până la descrierea țării prin Natură și peisaje.
A treia secţiune a ghidului ORGANIZAREA CĂLĂTORIEI oferă informaţii detaliate necesare organizarii vacanței, împărțite în 4 sub-capitole relevante, despre Cum ajungem în România, ce trebuie pregătit Înainte de plecare, adrese, numere de telefon, indicații utile în Practic de la A la Z și Memo la final cu recomandări ale celor mai importante evenimente din fiecare regiune, sugestii de filme, muzică și cărți.
Ghidul Verde Michelin pentru România are 508 de pagini şi include 26 de hărţi, 92 de fotografii, peste 300 de recomandări pentru hoteluri și restaurante şi peste 500 de locuri de vizitat în Romania. Ghidul a fost pus în vânzare în decembrie 2018 în rețeaua de distribuţie, emag.ro, cu preţ recomandat de 50 RON+TVA.
Ghidul Verde Michelin pentru România a fost creat de către experţii Grupului Michelin cu sprijinul Departamentului de Cartografie a Michelin România pe o perioadă de 1 an de zile.
Sâmbătă și duminică, pe Domeniul Regal de la Săvârșin, are loc a doua ediție a festivalului Suflet de România, evenimentul…
Virgil a condus operațiunile fondului de pensii din anul 2019, iar anterior a avut diverse roluri de coordonare a echipelor…
Eurostat a publicat statistica cu privire la prețurile plătite pentru energie electrică și gaze naturale de consumatorii casnici și non-casnici…
Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara discuțiilor publice privind tranziția energetică. Ele au nevoie de sprijin mai mare…
AQUILA (simbol bursier AQ), lider în servicii integrate de distribuție și logistică pentru piața bunurilor de larg consum din România…
Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) a publicat vineri, 26 aprilie, Ghidul solicitantului pentru Investiția 11 din Componenta 7 –…