Companii Stiri

Saint-Gobain achiziționează compania Pietta Glass

6 dec. 2016 2 min

Saint-Gobain achiziționează compania Pietta Glass

Reading Time: 2 minute

Saint-Gobain achiziţionează întregul capital social al companiei românești Pietta Glass Working, care activează în domeniul procesării sticlei pentru aplicaţii industriale și al elementelor vitrate pentru fațade, anunță compania, într-un comunicat de presă. Cifra de afaceri estimată pentru  2016 este de 20 milioane euro, cu un puternic potențial de creștere în următorii ani.

Saint-Gobain Glass este prezentă pe piaţa din România din 2006, cu producţie  de sticlă plană, sticlă cu depuneri metalice şi sticlă laminată. Achiziția va permite grupului francez să îşi extindă amprenta industrială pentru a servi şi mai eficient piaţa mondială de faţade, aflată în continuă creştere  și pentru a-şi întări poziția în piaţa aplicațiilor industriale, cu o bază de costuri optimizată. Tranzacția survine în linie cu strategia Grupului Saint-Gobain de a-și extinde gama de produse către soluții cu valoare adăugată mare, arată compania, în comunicat.

UniCredit Bank a asistat familia Pietta

UniCredit Bank a asistat familia Pietta în tranzacţia de vânzare a 100% din acțiunile Pietta Glass Working, tranzacţia fiind finalizată pe data de 5 decembrie 2016.

Grupul UniCredit are o tradiţie îndelungată în furnizarea serviciilor de investment banking în Europa de Est, oferind clienţilor săi o gamă diversificată de servicii (atragerea de capital extern, identificarea unor investitori sau accesarea pieţelor de capital acţiuni sau obligaţiuni).

“Această tranzacţie, în care UniCredit a asistat vânzătorul, este una de referinţă pentru sectorul industrial din România şi reconfirmă interesul sporit al investitorilor pentru piaţa locală, atraşi de contextul macroeconomic favorabil de care beneficiază România în regiune. Prezenţa solidă a Grupului UniCredit atât pe piaţa finanţărilor corporative, cât şi pe piaţa europeană de investment banking, ne permite să le oferim clienţilor noştri corporativi un spectru larg de servicii specifice, îmbinand know-how-ul local cu expertiza tehnică şi de industrie a grupului”, a declarat Alin Pop, şeful Departamentului de Investment Banking şi Corporate Finance în cadrul UniCredit Bank.

Pietta Glass Working a fost înfiinţată în anul 2000 în judetul Prahova, ca o continuare a afacerii familiei Pietta (Italia), o afacere cu peste 40 ani de experienţă în domeniul procesării sticlei specializate. În timp, societatea şi-a extins activitatea, de la procesarea sticlei utilizate pentru realizarea uşilor în refrigerarea comercială sau a diferitelor echipamente, la soluţii de producţie de sticlă cu valoare adăugată. În prezent, compania deserveşte în principal piaţa europeană.

Saint-Gobain, lider mondial în domeniul habitatului şi al materialelor de construcţii. Cu vânzări de 39,6 miliarde de euro în 2015, Saint-Gobain operează în 67 de ţări şi are peste 170.000 de angajaţi.  În România, Saint-Gobain deţine şapte activităţi (Abrasives, Brodrene Dahl, Glass, Isover, PAM, Rigips şi Weber), cu peste 800 de angajaţi  şi operează 10 unităţi de producţie în şapte situri industriale situate în Brăneşti, Călăraşi, Ploieşti, Satu-Mare, Tulcea, Turda şi Suceava.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: