Companii

Sarbatoarea Painii la Cora

17 mai 2013 2 min

Sarbatoarea Painii la Cora

Reading Time: 2 minute

<p>  </p> <p> <strong>cora Romania a dat startul celei de-a doua editii a Sarbatorii Painii, eveniment care se desfasoara in toate cele 10 hipermarketuri din retea, incepand cu data de 17 mai si, prin intermediul caruia, cora doreste sa redea painii locul care i se cuvine pe mesele romanilor.  </strong></p> <p> In timpul <strong>Sarbatorii Painii</strong>, magazinele <strong>cora</strong> vor vinde la preturi de promotie, specialitatile de paine coapte in cuptoarele proprii si vor promova 30 de tipuri de paine deosebite, precum baghete, ciabatta, painea la metru, paine cu seminte, paprika, susan negru si multe altele. </p> <p> Brutariile hipermarketurilor <strong>cora</strong> framanta zilnic peste 12 tone de aluat, din care coc 130 de tipuri de paine si specialitati de brutarie. Se utilizeaza categorii diferite de faina, dedicate fiecarui tip de aluat folosit pentru producerea sortimentelor diversificate de paine.</p> <p> „Desi cifrele anuntate in presa de Patronatul Roman din Industria de Morarit ?i Panifica?ie (ROMPAN)arata ca numai in ultimii zece ani, consumul de paine pe cap de locuitor la nivel national a scazut cam cu 10 kilograme, vanzarile de paine la <strong>cora</strong> se consolideaza. Vorbim de crestere de 16% a vanzarilor anul acesta fata de anul trecut, trend crescator sustinut si de deschiderea a doua magazine noi”, spune Ana Maria Florea, PR cora.</p> <p> De ce consuma romanii din ce in ce mai putina paine? Unul dintre motive este ca tin la silueta, si nu e nimic rau in asta. Un alt motiv este ca asa-zisa moda a mancatului sanatos a ajuns si la noi, iar mitul painii care ingrasa s-a impregnat adanc in constiinta oamenilor ce privesc adesea painea drept aliment de care se tem, chiar nesanatos.</p> <p> Magazinele <strong>cora</strong> au invitat-o pe medicul nutritionist Mihaela Bilic si anul acesta la Sarbatoarea Painii pentru a vorbi despre mituri alimentare si pentru a raspune intrebarilor oamenilor despre nutritie.</p> <p> „Daca mancam de foame sau de pofta, atunci lucrurile raman in normalitate. Daca scoatem mancarea din acest context firesc si o folosim ca furnizor de stare de bine pentru probleme care trebuie rezolvate in cu totul alt mod, mancarea vine cu efectele secundare reprezentate de aportul unui exces de calorii intr-un organism care nu a avut senzatie de foame. Din aceasta cauza, nu ideea de mancare sanatoasa ar trebui sa ne preocupe pentru ca, oricum, orice este in natura si orice este pe piata este sanatos. Problema este cat mancam si cum reusim noi, ca si individ, sa transformam o mancare sanatoasa intr-una nesanatoasa. Cantitatea si mancatul excesiv, si chiar daca vorbim de o salata verde, pot aduce o problema de sanatate”, Mihaela Bilic, Medic Nutritionist.</p> <p> Sarbatoarea Painii se desfasoara la cora astfel: magazinele cora din Bucuresti in perioada 16-19 mai; magazinele cora din Cluj – Napoca, Drobeta si Arad in perioada 23-26 mai; magazinele cora din Arad, Baia Mare si Constanta in perioada 30 mai-2 iunie.</p>

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: