Stiri

Sateliții Starlink vor putea fi văzuți vineri pe cerul României

2 iun. 2021 < 1 min

Sateliții Starlink vor putea fi văzuți vineri pe cerul României

Reading Time: < 1 minut

Un şir de sateliţi Starlink va putea fi văzut cu ochiul liber, vineri, între orele 22.58 – 23.06, transmite Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu.

„În seara de vineri, 4 iunie, se poate vedea cu ochiul liber un şirag de sateliţi Starlink. Sateliţii încep să se vadă de la ora 22,58, înspre nord-vest, şi dispar în umbra Pământului la 23,06, înspre est, când încă sunt sus pe cer. Dacă priviţi înspre nord, sateliţii vor apărea din stânga. Cer senin!”, au scris reprezentanţii muzeului, pe Facebook.

Aproape 1600 de sateliți vor fi plasați pe orbită

Pe 16 mai, Compania SpaceX a lansat din Florida (SUA) racheta reciclabilă Falcon 9 cu un nou lot de 52 de sateliţi pentru reţeaua sa de internet Starlink.

Obiectivul companiei lui Elon Musk este de a plasa 1.584 de sateliţi din programul Starlink pe orbita terestră, la aproximativ 549 de kilometri distanţă de Terra, o distanţă mai mică decât cea obişnuită pentru dispozitivele comerciale.

Constelaţia Starlink are drept scop furnizarea de internet de mare viteză pe Terra, sateliţii fiind plasaţi la o altitudine relativ joasă pentru a oferi un timp de răspuns rapid.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: