Companii CSR Stiri

Ariston susține cercetarea științifică privind schimbările climatice

09/12/2019 < 1 min read

author:

Ariston susține cercetarea științifică privind schimbările climatice

Reading Time: < 1 minut

Ariston sprijiniă o echipă de oameni de știință din Groenlanda să studieze ce se petrece cu ecosistemul arctic în timpul iernii polare, prin proiectul său umanitar Ariston Comfort Challenge.

Proiectul se desfășoară în insula Disko din Golful Baffin, în largul coastei de vest a Groenlandei și a facilitat peste 22 de studii științifice în primul an. Ariston Comfort Challenge a permis echipei de cercetători a Departamentului de Geoștiințe și Managementul Resurselor Naturale al Universității din Copenhaga să utilizeze o casă modulară inovatoare încălzită de centrala Alteas ONE.

Oamenii de știință observă consecințele schimbărilor climatice asupra ghețarilor și faunei sălbatice din această zonă cu temperaturi care coboară până la -40 grade iar soarele lipsește 24 de ore pe zi, pentru anumite măsurători fiind necesare chiar și opt zile consecutive.

Printre cercetătorii găzduiți de Ariston Comfort Zone se numără Martin Nielsen, lider științific al Stației Arctice, și Birgitte Danielsen de la Universitatea din Copenhaga.

Topirea permafrostului (strat de sol înghețat) cu 70 de ani mai devreme decât a fost estimat initial are ca rezultat degajarea unor cantităţi mari de metan și dioxid de carbon în atmosferă, astfel accelerându-se schimbările climatice.

Reprezentanți din 196 de ţări şi aproape 50 de şefi de state şi de guverne vor participa în această săptămână la Madrid la lucrările celei de-a 25-a conferințe a ONU privind schimbările climatice, COP25.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă