Stiri Tech

Scad tarifele pentru apelurile fixe

30 oct. 2020 < 1 min

Scad tarifele pentru apelurile fixe

Reading Time: < 1 minut

Începând cu data de 1 noiembrie 2020 intră în vigoare reducerea cu 30% a tarifului maxim de terminare a apelurilor la puncte fixe impusă de ANCOM, noul tarif maxim fiind plafonat la 0,098 eurocenți/minut. Măsura de reglementare a Autorității se aplică acordurilor de interconectare cu operatorii de telefonie fixă cu putere semnificativă de piață, urmând să fie reflectată în prețul plătit de utilizatorii finali în funcție de politicile comerciale ale fiecărui operator.

Noile tarife se aplică în cazul apelurilor naționale, apelurilor inițiate din Spațiul Economic European (SEE), precum și în cazul apelurilor inițiate din rețele din afara SEE, dacă acordurile internaționale în vigoare nu permit instituirea unui regim diferit de tarifare.

Determinarea noului tarif

Începând cu 1 aprilie 2014, tariful maxim de terminare a apelurilor la puncte fixe a fost plafonat de
ANCOM la 0,14 eurocenți/minut pe baza unui model de calculație a costurilor de tip LRIC pur, menit
să asigure obiectivele de promovare a concurenţei, maximizare a beneficiilor consumatorilor şi stimulare a investiţiilor eficiente, cu respectarea metodologiei armonizate prevăzute în Recomandarea 2009/396/CE. Scăderea tarifului până la 0,098 eurocenți/minut adoptată de ANCOM a fost determinată în urma actualizării mai multor parametri ai modelului de calculaţie a costurilor utilizat anterior, precum și a costului capitalului.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: