Companii Stiri

Scandia Food intră în categoria produselor congelate prin preluarea unei fabrici, cu peste 6 mil. euro

13 oct. 2021 2 min

Scandia Food intră în categoria produselor congelate prin preluarea unei fabrici, cu peste 6 mil. euro

Reading Time: 2 minute

Scandia Food România intră în categoria de produse congelate prin achiziționarea unei fabrici de ultimă generație în domeniul producției de mâncăruri congelate pe bază de carne, într-o tranzacție de peste 6 milioane de euro.

“În România, Scandia Food deține o cotă de piață semnificativă pentru conservele pe bază de carne și este un furnizor de bază pentru producția de marcă privată. Această achiziție ne permite să ducem mai departe strategia de dezvoltare prin achiziția unor jucători din sectorul alimentar pentru atragerea de noi volume și de a beneficia de sinergii care derivă din acestea, alături de impulsionarea canalului de export, care a devenit unul din pilonii strategiei adoptate la nivel de grup, precum și de intrarea pe noi categorii. Totodată, achiziția susține viziunea companiei de a deveni un reputat lider în nutriție echilibrată și o companie de produse alimentare recunoscută la nivel internațional.”

Andrei Ursulescu, Director General și Administrator Scandia Food
Scandia Food 4

Compania preluată este încorporată sub noua entitate Scandia Food Frozen. Fabrica produce lunar aproximativ 200 de tone în fabrica din județul Ilfov, iar produsele sunt comercializate atât prin intermediul partenerilor interni cât și externi, în țări precum Olanda sau Israel. Fabrica are certificări pe sisteme de calitate IFS și BRC, însă deține de asemenea și certificări pentru BLK, Hallal și Kosher.

Divizia de congelate nou formată de către Scandia Food aduce o extindere a portofoliului de produse prin intrarea în categoria de mâncăruri congelate pe baza de carne și susține strategia companiei de migrare din zona de producător de conserve către o companie de food.

Scandia Food 5

Proiectul a pornit de la identificarea categoriei de produse și semipreparate congelate pe bază de carne drept o oportunitate pentru Scandia Food. Acesta s-a transformat ulterior într-un proiect strategic, încheiat prin intrarea în această nouă piață și prin achiziționarea unei companii al cărui principal obiect de activitate este producția și distribuția de produse congelate.

Scandia Food va fi acționar principal și va fi implicat în deciziile și procesul de management al companiei recent preluate, alături de echipa de management existentă.

„Scandia este un business puternic care a crescut în mod constant, de la an la an, și mă bucur că am putut să îi sprijinim cu o finanțare de peste 6 milioane de euro pentru acest nou proiect. Credem în potențialul agriculturii și industriei alimentare, sectoare vitale pentru creșterea economiei pe baze solide și sustenabile și vom continua să finanțăm antreprenorii care aduc valoare adăugată și contribuie la creșterea economică.”

Bogdan Neacșu, Director General CEC Bank

Scandia Food, lider pe piața conservelor din România, s-a extins cu două noi linii de business în 2010: restaurant quick service și producția de mezeluri. În prezent, are 3 restaurante în București, în marile centre comerciale.

Începând cu 2016 și-a adăugat în portofoliu și brandul Roua, care include produse din categoriile dulceață, mâncare vegetală, zacuscă și sosuri. Mărcile deținute de companie sunt Scandia Sibiu, Bucegi, Sadu, Lotka, Năvodul Plin, Tapas, Rotina, Roua și Sunset Nuts.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: