Stiri

Sciccheria Ristorante Italiano: O călătorie a simțurilor

4 feb. 2025 2 min

Sciccheria Ristorante Italiano: O călătorie a simțurilor

Reading Time: 2 minute

Sciccheria Ristorante Italiano organizează prima cină colaborativă din România, desfășurată în întuneric: „Blind Dining Michelin Dinner”, o experiență gastronomică inedită, la care vor găti Giuseppe Raciti, Executive Chef la Zash, un restaurant răsplătit cu o stea Michelin, reconfirmată pentru a șasea oară și colaborator culinar permanent la Sciccheria și Ionuț Vințeanu, noul chef de la Sciccheria Pipera

Se spune că atunci când elimini vederea, unul dintre cele mai importante simțuri și te bazezi doar pe gust, miros și atingere pentru a descoperi ce ai în farfurie, gustul preparatului se schimbă radical și este mult mai savuros. Într-o lume în care prezentarea vizuală a preparatelor este aproape la fel de importantă ca savoarea lor, o cină gastronomică în întuneric poate schimba complet regulile jocului. Iar asta urmărește Sciccheria, un restaurant cu specific italienesc din București, care propune o experiență gastronomică inedită: o cină gourmet, la care participanții sunt legați la ochi. 

Giuseppe Raciti, Executive Chef la Zash, un restaurant din Italia răsplătit cu o stea de Ghidul Michelin și chef Ionuț Vințeanu așteaptă pasionații de gastronomie la primul eveniment colaborativ din România desfășurat în întuneric: Blind Dining Michelin Dinner.

Participanții la Blind Dining Michelin Dinner pot să își lase simțurile să ghicească ce se află în fața lor, fără a putea vedea. De la senzații catifelate la o explozie de arome îndrăznețe, fiecare fel de mâncare le va provoca imaginația. Mai mult, pasionații de gastronomie care vor alege să cineze legați la ochi, vor putea participa și la un concurs interactiv la care vor avea ocazia să ghicească ingredientele sau numele preparatelor și vor putea să câștige o serie de premii speciale.

Cum are loc degustarea:

Oaspeții sunt rugați să își acopere ochii cu o panglică aurie pe care o vor găsi pe masă

Participanții vor savura preparatele

Cei care doresc un plus de entertainment, sunt rugați, ca înainte să își dea jos panglica aurie, să ghicească la microfon preparatele degustate

Cei care ghicesc cele mai multe ingrediente, primesc câte o sticlă de vin roșu, din partea celei mai vechi crame din Sicilia

Rezervă acum și lasă-te purtat de gust, mister și rafinament:

7 Februarie | 19:00
Investiție într-o experiență unică – 585 lei
Opțional: Italian Red Wines Pairing- 245 lei

Articole pe aceeași temă: